OTKRIVEN LANAC TRGOVINE LJUDIMA: Počela velika akcija uhićenja

screenshot

Osumnjičeno je nekoliko desetaka osoba

Počela je velika akcija uhićenja ljudi koji su osumnjičeni da su u Sloveniji i Hrvatskoj bili uključeni u lanac trgovine ljudima. Među žrtvama se nalazi najmanje 50 kineskih državljana, koji su prisiljeni na rad u pozivnim centrima, kako bi se ostvarile razne financijske prijevare.

Osumnjičeno je nekoliko desetaka osoba.

To je bilo izuzetno zahtjevno kriminalističko istraživanje koja je trajalo šest mjeseci”, objašnjava policajac Tomislav Uroš. Iz Hrvatske policije u petak je stigla tek potvrda kako su i oni tijekom dana obavili niz pretresa, ali i uhićenja u okolici Zagreba, doznaje dnevnik.hr.

Lanac prijevare bio je organiziran na način da su kineski državljani zvali svoje sunarodnjake i javljali im kako su njihovi znalci ili članovi obitelji zapeli u Europi i potreban im je novac kako bi riješili izmišljen problem.

Najprije su dobili identifikacijske podatke od žrtve, imali su i unaprijed pripremljene odgovore ovisno o stavu žrtve. Sve je pomno isplanirano kako bi se od žrtve u konačnici izvuklo što više novca i uplatilo na bankovni račun osumnjičenih”, izjavio je Robert Munda iz Sektora kriminalistične policije PU Maribor.



Za sada je uhićeno petero slovenski državljana. Među uhićenima ima i stranaca.

Tri osobe, riječ je o stranim državljanima, osumnjičene su da su izvele elemente kaznenog djela trgovine ljudima”, objasnio je Robert Munda.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI