Otrovali ga Rusi? Bivši ruski špijun kritično nakon izlaganja nepoznatoj tvari

0
372
screenshot

Skripal, bivši pukovnik u ruskoj vojnoj obavještajnoj službi, osuđen je u Rusiji 2006. po optužnici da je špijunirao za britansku obavještajnu agenciju MI6

Bivši ruski špijun kritično je nakon izlaganja nepoznatoj tvari u zapadnoj Engleskoj, javlja BBC

Sergej Skripal, navodno 66-godišnjak, dobio je azil u Velikoj Britaniji nakon razmjene špijuna između SAD-a i Rusije 2010., dodaje BBC.

Loading...

Policija je u nedjelju na klupi u gradu Salisburyju pronašla dvije osobe u nesvijesti. Tretira ih se zbog sumnje na “izloženost nepoznatoj supstanci” te su i dalje u kritičnom stanju, potvrdila je policija.

Odnosi između Britanije i Rusije su zategnuti od ubojstva bivšeg agenta KGB-a Aleksandera Litvinenka u Londonu 2006., za koje ubojstvo je britanska istraga ustvrdila da ga je vjerojatno odobrio predsjednik Vladimir Putin.

Skripal, bivši pukovnik u ruskoj vojnoj obavještajnoj službi, osuđen je u Rusiji 2006. po optužnici da je špijunirao za britansku obavještajnu agenciju MI6 na 13 godina zatvora. Pomilovan je 2010. u okviru razmjene špijuna sa Sjedinjenim Državama, prema tadašnjim medijskim izvješćima.