‘Ovo je skretnica, povratka na staro nema. Odnosi HDZ-a i HRAST-a su narušeni!’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Čeka, kaže, da vidi svoje „hrabre kolege demokršćane kako će glasovati u Saboru kako kaže Plenković ili biskupi“

Radi se o laži, demagogiji, neistinama, kazao je HRAST-ov Hrvoje Zekanović odmah nakon što je Vlada jednoglasno usvojila Istanbulsku konvenciju i poslala je u Sabor, prenosi N1.

Moje povjerenje će imati hrvatski narod… Svatko tko se naziva demkršćaninom… može li podržati ovakvu odluku, recite mi“, kazao je Zekanović.

Ovo je skretnica u odnosima HDZ-a i HRAST-a“. Čeka, kaže, da vidi svoje „hrabre kolege demokršćane kako će glasovati u Saboru kako kaže Plenković ili biskupi“.

Upitan zašto kalkulira, te zašto jasno ne kaže ostaje li ili napušta koaliciju s HDZ-om, kaže da ‘ne kalkulira te da je jasnije od ikoga govorio o ovome.

Novinari su Zekanovića više puta pitali ide li HRAST u oporbu, ali konkretnog odgovora nije bilo: „Ovo je skretnica, povratka na staro nema, odosi su narušeni. Ako isto naprave u Saboru, mislim da je sve rečeno.“



Zekanović je razočaran što nitko od HDZ-ovih ministra nije digao ruku protiv Konvencije.

“Radi se o lažima i demagogiji, taj će zakon duboko štetiti hrvatskom narodu. Očekivao sam da će biti par disidenata, ali nitko nije ništa rekao. To je stvarno užas”, kazao je Zekanović.

Kaže da je Plenković na Vladi puno pričao o Konvenciji, ali da nije rekao “da nije zabilježen pad obiteljskog nasilja u zemljama u kojima je usvojena.”

Zekanović je pozvao “sve hrvatske domoljube” da u subotu 11 sati dođu na prosvjed protiv Istanbulske konvencije.

Podsjetimo, Vlada je u četvrtak sa sjednice u Hrvatski sabor uputila prijedlog zakona o potvrđivanju tzv. Istanbulske konvencije, zajedno s interpretativnom izjavom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI