OVO JOJ NIJE PRVI PUT! Sve o riječkoj pročelnici koja je skrivila tešku prometnu nesreću

screenshot

Gradonačelnik Rijeke Veljko Obersnel suspendirao je je nakon izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom

Prometnu nesreću na Istarskom ipsilonu u kojoj je sinoć poginula jedna osoba izazvala je Vera Begić Blečić, 36-godišnja pročelnica za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke i članica predsjedništva Foruma žena SDP-a Rijeke. Vozila je pod utjecajem alkohola s 1,81 promilom, a ovo joj nije prvi put da je pijana sjela za volan.

Bočnim lijevim ogledalom udarila u bočno lijevo ogledalo automobila Škoda, slovenske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnji slovenski državljanin, a potom je nastavila vožnju u suprotnom smjeru prema mostu Mirna, nakon čega je prednjim dijelom vozila udarila u zaštitnu ogradu, koja razdvaja istočni kolnički trak od zapadnog.

Automobil se odbio od ograde i prednjim dijelom udario u Peugeot, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak, a od siline udarca vozilo pulske registarske oznake prevrnulo se na bočnu stranu, dok je vozilo riječke registarske oznake udarilo u zaštitnu ogradu.

Zbog zadobivenih ozljeda na mjestu događaja smrtno je stradao 41-godišnji vozač, dok su njegovi suputnici, 38-godišnjakinja i dijete, prevezeni u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Tko je ona?



Rođena 1982. u Rijeci, Begić Blečić je odmalena iskazivala ljubav prema sportu. Od svoje 12. godine trenirala je bacanje diska, a dosad je čak 21 put rušila hrvatski rekord, od čega deset puta u seniorskoj konkurenciji. Njezin najbolji rezultat iznosi 61,52 metra iz 2009. godine u crnogorskom Baru.

Nastupila je na pet Univerzijada, a najbolji rezultati su joj 4. mjesto 2007. u Bangkoku i 2009. u Beogradu. Natjecala se na dvjema Olimpijskim igrama, u Ateni 2004. i Pekingu 2008., bez značajnijih ostvarenja (22. i 29. mjesto).

Uz srebro i broncu na Mediteranskim igrama, osvojila je i broncu na Europskom zimskom bacačkom kupu održanom 2009. godine u Španjolskoj.

Vera Begić je prva hrvatska diskašica koja je prebacila 60 metara, a Sandru Perković poznaje iz kadetskih dana.

Istaknula je tada kako je Sandrina velika prednost jaka glava, a kako je ona prije natjecanja uvijek previše razmišljala.

I prošle godine je skrivila nesreću vozeći pod utjecajem alkohola

Portal Fiuman otkrio je kako je Begić Blečić već skrivila nesreću u Rijeci u lipnju prošle godine. Tada je napustila mjesto nesreće. Policija ju je pronašla pet sati nakon nesreće te je provedeno alkotestiranje koje je pokazalo da ima 0,42 promila alkohola u krvi, što je zbog tolerancije na grešku uređaja smanjeno na 0,32 promila.

Begić Blečić tada je otišla s mjesta nesreće u službenom automobilu Grada Rijeke, nakon sudara s majkom petero djece. Druga vozačica ostala je zarobljena u automobilu sa šestomjesečnom bebom.

Dogodilo se to da smo se pri maloj brzini lupili branicima. Gospođa je pogodila moj auto na križanju ulica. Nakon nesreće pomaknula sam svoj auto u stranu, jer poznato mi je da je temeljem zakona potrebno vozilo pomaknuti da ne smeta u prometu. Zaustavila sam se u jednosmjernoj ulici. Bilo mi je teško spremiti branik pa mi je pomogao jedan čovjek”, opravdavala se tada Vera Begić Blečić.

Kad sam se vratila, nisam više vidjela njen auto. Očito se i ona pomaknula kako ne bi smetala prometu. Tada sam već kasnila na dogovorenu radio emisiju pa sam krenula prema gradu. Nema govora da sam bježala”, dodala je. “Platit ću kaznu, snositi odgovornost za što sam kriva. Napravila sam grešku, pokrit ću se ušima i drugi put bit ću pametnija”, kazala je.

Gradonačelnik Rijeke Veljko Obersnel suspendirao je je nakon izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom.

Po svemu sudeći, nesreću je pod utjecajem alkohola izazvala vozačica automobila riječkih registracijskih oznaka, odnosno pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić. Stoga će ona, do službenog okončanja istrage, biti suspendirana s mjesta pročelnice“, naglasio je Obersnel.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI