PANIKA U SPLITU Tri prevarantice vrebaju starije građane

Dusko Mirkovic/PIXSELL

Predstavljaju se kao djelatnici centra za socijalnu skrb, maseri ili osobe za pomoć u kući, nudeći neki proizvod, masaže...

Zadnjih mjesec dana na redakciju portala Dalmacijadanas stiglo je upozorenje nekoliko stanovnika splitskog kvarta Spinut o tri žene u 30-im godinama koje su na prevaru opljačkale stanovnike njihovog kotara.

Prevaranti ih najvjerojatnije jedno vrijeme prate da bi se uvjerili da žive sami, a zatim im kucaju na vrata predstavljajući se kao djelatnici centra za socijalnu skrb, maseri ili osobe za pomoć u kući, nudeći neki proizvod, masaže ili čak tražeći pomoć od njih, da bi ih na kraju opljačkali.

Jedna stanovnica Spinuta je upozorila kako je prije nešto više od mjesec dana opljačkana njezina susjeda kojoj su ukradene sve kartice s pinovima i napravljen minus od 20 tisuća kuna, a u ponedjeljak se na meti prevaranata našla i njezina baka.

Jučer je na Facebooku i jedan stanovnik Spinuta upozorio sugrađane na dvije ženske osobe koje su na prevare ušle u stanove u Teslinoj ulici i opljačkale dvije starice od 90 godina.

Neke navode ovog portala i čitatelja potvrdila je i Splitska policija.



“U ponedjeljak, 20. studenog smo zaprimili prijavu kako su istog dana u Teslinoj ulici u Splitu tri nepoznate ženske osobe došle u stan 90-godišnjakinje, kojoj su ponudile usluge masaže. Oštećena ih je pustila u stan, a nakon što su otišle, utvrdila je da joj je otuđen novac i nakit. U odnosu na predmetni događaj provode se izvidi u cilju identificiranja i procesuiranja počinitelja. Osim ovog, u posljednjih mjesec dana nismo zaprimili niti jednu prijavu istog ili sličnog događaja na području Grada Splita”.

Iz policije savjetuju građane da ne puštaju u stan nepoznate osobe, prije nego pouzdano utvrde o kome je riječ. Na navedeno je potrebno posebno skrenuti pozornost starijim članovima u obitelji, koji zbog nedovoljne informiranosti i neupućenosti lako postaju žrtve ovakvih kaznenih djela. Također, ukoliko se raspolaže bilo kakvim saznanjima o osobama koje bi se mogle dovesti u svezu s gore navedenim i sličnim događajima, o istom je potrebno što prije obavijestiti policiju, pozivom na broj 192 ili osobnim dolaskom u najbližu policijsku postaju, poručuju iz PU splitsko – dalmatinske.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI