Pavić otkrio: ‘Za mirovinu sa 67 godina preporuka stigla iz Bruxellesa’

screenshot

“Imamo pravo upozoravati na posljedice sindikalnih aktivnosti”, naglasio je u utorak ministar Pavić pa naveo da je ukpuno alocirano oko milijun kuna, a cijela kampanja s tri spota stajala je oko 3,7 milijuna kuna.

Ministar Marko Pavić ima problem s Ustavnim sudom jer je dobio zahtjev da se sudu hitno očituje o medijskoj kampanji protiv sindikalnog refereduma “67 je previše”.

“Sve je transparentno, svu smo dokumentaciju dostavili na vrijeme i poslali na sve potrebne adrese. Imamo pravo upozoravati na posljedice sindikalnih aktivnosti”, naglasio je gostujući u RTL Direktu ministar Pavić te je naveo da je ukupno alocirano oko milijun kuna, a cijela kampanja s tri spota stajala je oko 3,7 milijuna kuna.

Oporbi i sindikatima nije sporno informirati građane, već im je sporna negativna kampanja.

“Ponavljam, imamo legitimno pravo informirati i imamo pravo upozoriti na posljedice sindikalnih potraživanja i aktivnosti”, istaknuo je Pavić pa dodao i da su stručnjaci napravili sve izračune.



“Zvuči puno, ali kad se uzmu u obzir sve komponente, primjerice, ako dodamo tisuću kuna na 1,2 milijuna mirovina i 12 mjeseci, dolazimo do tih brojki”, govori Pavić, a osvrnuo se i na tvrdnje da mirovinskom sustavu prijeti urušavanje bez obzira na sve:

“Zato je bitan razvoj 2. stupa, išli smo ga ojačati i ispraviti nejednakosti kako do toga ne bi došlo.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI