Penava bez komentara o incidentu u Vukovaru

screenshot

Gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava, nije htio komentirati najnoviji incident u svom gradu, gdje je došlo do tučnjave između srednjoškolaca, koja je, kako je rekla SDSS-ova Dragana Jeckov, rezultat politike koju on vodi.

“Ne želim komentirati nikakve izjave iz SDSS-a. Očekujem od policije da dobijem puno izvješće o događaju. Žao mi je što je došlo do sukoba i što je mladić ozlijeđen. Uvijek sam protiv nasilja”, rekao je Penava za Večernji list.

Milorad Pupovac poručuje kako je napad na dvojicu učenika srednje tehničke škole u Vukovaru, jedne od najboljih škola u županiji, ”svakako nemio događaj, zato što je izveden od strane petorice mladića, od kojih su četvorica nosili fantomke”.

“Napad pada u vremenima u kojima je gradonačelnik Penava dva dana zaredom označio učenike te škole srpske nacionalnosti i samu školu za nedovoljan patriotizam, za nepoštivanje himne i smjestio ih je u kontekst puzajuće velikosrpske agresije, napadajući na taj način ne samo institucije srpske zajednice, ne samo tehničku školu i njezino rukovodstvo, nego i učenike. Pri tome je na službene stranice Grada stavio video sa spomenute utakmice, čime je uz video koji postoji na YouTubeu, mogao direktno dati povoda za ovu vrstu napada”, komentirao je Milorad Pupovac. Za razliku od napada prije godinu dana, strahuju, nastavio je, da je ovaj napad “bio poveden gradonačelnikovim istupom, kako na press konferenciji, tako i na polaganju vijenaca posebno”.

Sukob je osudio i zamjenik gradonačelnika Vukovara iz reda srpske nacionalne manjine Srđan Milaković rekavši kako izjave od Penave u zadnjih nekoliko mjeseci ne doprinose normalizaciji odnosa. “Svakako da osuđujem sukob, ali i pozivam sve da se suzdrže od nasilja i fizičkih obračuna. Moramo svi zajedno spustiti loptu i pozvati na smirivanje strasti”, rekao je Milaković.



Predsjednik Živog zida Vukovara Pavao Josić najavio je kako će u petak podnijeti kaznenu prijavu protiv vukovarskog gradonačelnika zbog objavljivanja video snimke maloljetne djece, a što je dovelo do ovoga napada.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI