Pernar otkrio kako je bio sa Sinčićem i Palfi: “Dao sam joj ultimatum – ona mi je pokazala vrata”

facebook

Nakon  cijele bure u Živom zidu, zastupnik Ivan Pernar odlučio se za još jedan korak kako bi pokušao spasiti da ne dođe do raskola u Živom zidu.

Posjetio je Ivana Vilibora Sinčića i Vladimiru Palfi i imao je prijedlog da Palfi sutra na Glavnom odboru podnese ostavku kao moralni čin, ali je dobio odbijenicu.

Na Facebooku Pernar piše kako je na kraju Palfi tražila da napusti njihovu kuću:

“Upravo sam razgovarao s Vladimirom Palfi i Ivanom Sinčićem, rekao sam joj da je nakon sve štete koju je napravila ostavka u Glavnom odboru stranke jedini moralni čin koji u ovom trenutku može učiniti.



Rekao sam joj da ima vremena do sutra u 10 sati i da u 11 sati sutra ujutro u Saboru radimo pressicu za novinare, ovisno o njenoj odluci zavisi hoćemo li kolega Bunjac i ja ostati u Živom zidu.

Vladimira mi je na to rekla da izvolim izaći iz njene kuće, a Sinčić da su javnost i članovi uz nju.

Nažalost, taj čovjek i dalje živi odvojen od stvarnosti.

Kao što sam i ranije rekao, sudbina Živog zida u rukama je samo jedne osobe koja i dalje ne vidi ono što vidi ostatak države i uporno ju u svemu podržava bez obzira na sve”.

A juros se Pernar opet oglasio:

“Između raskola i raspada stranke s jedne strane i izlaska njegove žene iz Glavnog odbora, Sinčić će odabrati raskol i raspad stranke, daj Bože da da ne bude tako, ali pribojavam se da će napraviti upravo takav izbor”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI