PET OSOBA UHIĆENO: Policija opisala kako je točno izgledao divljački napad u NSK-u

srednja.hr

Osim u NSK, upali su i u kafić Dalmatinka u neposrednoj blizini koji su demolirali

Policija je objavila da je uhićeno pet osoba zbog tučnjave ispred i u prostorima Nacionalne i sveučilišne knjižnice prošlog tjedna.

Desetak maskiranih napadača je, podsjetimo, prošlu srijedu upalo u NSK i šipkama i palicama napali jednog mladića.

Osim u NSK, upali su i u kafić Dalmatinka u neposrednoj blizini koji su demolirali.

Policija je, nakon završenog kriminalističkog istraživanja, danas objavila nove detalje o ovom divljačkom napadu.

Danas, 1. studenoga 2018. policijski službenici VIII. policijske postaje Zagreb u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad pet osoba (27,21,24,20,25) zbog osnova sumnje da su s još nekoliko nepoznatih počinitelja počinili kazneno djelo izazivanje nereda iz članka 324 Kaznenog zakona.



Naime, sumnja se da su 24. listopada 2018. oko 17.30 sati zajedno i po prethodnom dogovoru s još nekoliko nepoznatih osoba došli do objekta Nacionalne i sveučilišne knjižnice, u Ulici Hrvatske bratske zajednice znajući da se unutra nalazi 29-godišnjak.

Maskirani kapama, šalovima, sunčanim naočalama i majicama s kapuljačama čekali su 29-godišnjaka kako bi ga fizički napali.

Čekajući izlazak 29-godišnjaka, presreli su 21-godišnjeg građanina koji je bio ispred knjižnice, verbalno ga napali, bacili mu kapu s glave te je 21-godišnjak pobjegao u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu.

Iz skupine u kojoj su se nalazili osumnjičenici dvije nepoznate osobe koje su imale teleskopske palice, potrčale su za njim u hol knjižnice gdje se nalazio i 29-godišnjak.

Odmah po ulasku 29-godišnjak je srušio na tlo 21-godišnjaka, misleći da je jedan od napadača dok ga je ga je jedan nepoznati počinitelj udario nogom, a zatim su se udaljili iz knjižnice i vratili u skupinu u kojoj su se nalazili osumnjičenici.

Potom su se razdvojili u više manjih skupina, od kojih je jedna također maskirana skupina u Paromlinskoj ulici, fizički napala 19-godišnjaka. Jedna osoba iz skupine udarila ga je šakom u glavu te se vratili do Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni (27,21,24,20,25) su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja ostalih počinitelja kao i počinitelja vezano za oštećenje ugostiteljskoj objekta u Paromlinskoj ulici i nanošenje teške tjelesne ozljede 64-godišnjakinji”, objavila je policija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI