PETERNEL OSJETIO ‘BLOKADU’ NA SVOJOJ KOŽI: Uputio šokantu poruku državi!

screenshot

Uzrujan događajem napisao je, među ostalim, kako želi da ova država propadne što prije

Igor Peternel, potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, na Facebooku je ispričao nemilu situaciju u kojoj se našao. Uzrujan događajem napisao je, među ostalim, kako želi da ova država propadne što prije.

U pet popodne mirno sam kupovao poklone. U šest popodne sve kartice su mi otkazale poslušnost. Zovem banku i kažu da me upravo blokirala fina na temelju pravomoćne presude za proces koji sam preuzeo kao nasljednik od bake, a datira iz 2006. Nikada nisam primio obavijest suda ili fine o kamatama koje su izračunali. Nikada definitivni obračun.
Blokiraju ljude dan prije božićnih praznika i uopće ne ostavljaju mogućnost odblokirati se prije 27.12. Zamislite kako se čovjek osjeća kad negdje na drugom kontinentu provodi odmor s djecom i shvati da mu ne radi niti jedna kartica bez obzira koliko sredstava ima na računima. Da je bez upozorenja blokiran i odsječen od života. Što može? Spavati na cesti, prositi djeci za hranu? Može se jedino ubiti! Jer cash nitko više ne nosi!
Ovo je država iz pakla!! Ja joj iskreno želim da propadne sto prije!”, napisao je Igor Peternel na svom Facebook profilu.

Iako su mnogi izrazili žaljenje zbog situacije u kojoj se našao potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, neki baš i nisu imali razumijevanja za Peternela, piše otvoreno.hr.

Jedan od njih bio je i glavni tajnik udruge Blokirani Mario Strinavić, a evo kako je on komentirao cijelu situaciju.

Eto, došao je i taj dan ili što bi rekla djeca “došla maca na vratanca”! Iako smo se više puta obraćali HHO-u da stanu u zaštitu građana koji imaju problema s Ovršnim zakonom nikada nisu imali niti volje niti sluha o toj temi javno progovoriti. U više navrata sam razgovarao sa Čičkom koji je predlagao da budemo saslušani pred njihovim nekakvim vijećem mudraca i nakon toga oni bi zauzeli nekakav stav. Dakle HHO u sedam godina nije našao za shodno istražiti što se to događa sa Ovršnim zakonom i zašto je dug građana doslovce eksplodirao, zašto ljude izbacuju iz kuća poput kufera, zašto je dug blokiranih građana dvostruko veći od duga gospodarstva i još masu drugih stvari. No, HHO itekako se voli mješati kao vegeta u sve kao i Markićka i njima slični koji misle da se 330.000 blokiranih građana urotilo protiv države i namjerno ne žele plaćati svoje obaveze. Da to nije baš tako uvjerio se i glavni Facebook komentator Igor Peternel, sada će se svojski morati potruditi da si odblokira račun. Inače, Igora Peternela sam predložio da bude nazočan ispred HHO-a na okruglom stolu kod predsjednice KGK pod nazivom “Živjeti u Hrvatskoj i biti blokiran”, nisu došli!”, poručio je glavni tajnik udruge Blokirani, Igoru Peternelu, prenosi otvoreno.hr.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI