Petrov: ‘Brzo ćemo pristupiti promjeni Zakona o pobačaju, žao mi je što se ovoliko čekalo’

Patrik Macek/PIXSELL

O odluci Ustavnog suda kazao je kako mu je drago da se prepoznala potreba za dodatnom edukacijom i prevencijom.

U organizaciji Hrvatske zajednice županija i tjednika Lider u Zagrebu je održana konferencija “Gospodarstvo u fokusu: županije nositelji razvoja”. Na konferenciji su govorili predsjednik Sabora Božo Petrov, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk i predsjednica HUP-a Gordana Deranja.

Božo Petrov okupljenima je poručio kako upravo županije moraju biti nositelji razvoja u smislu funkcionalne i fiskalne decentralizacije. “Vlast na lokalnom i regionalnom nivou može najučinkovitije reagirati na potrebe stanovništva i biti proaktivna u služenju građanima”, rekao je Petrov koji smatra da se ljestvica odgovornosti županija i lokalnih zajednica u ispunjavanju svojih zadaća – mora podignuti te da politika mora postati partner gospodarstvu.

Pozdravio je i zaželio dobrodošlicu investitorima okupljenima na konferenciji. “Uvjeren sam da ćete u županijama naići na razumijevanje i svoje ideje ostvariti što prije”, zaključio je Petrov, prenosi HRT.

Petrov je komentirao je odluku Ustavnog suda koji je odbacio prijedlog da se postojeći zakon koji regulira pravo na pobačaj proglasi neustavnim.

O odluci Ustavnog suda kazao je kako mu je drago da se prepoznala potreba za dodatnom edukacijom i prevencijom. Naglasio je i da se radi o zastarjelom zakonu koji se po njegovom mišljenju treba promijeniti.



‘Žao mi je što se toliko čekalo na ovakvu odluku. Vjerujem da će se puno brže pristupiti promjeni. Mislim da će se pisati zakon, ne samo radi preoporuke suda, nego jer je potreban”, rekao je Petrov.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI