Plaća radnicima Uljanika stigla, ali danas ne rade: “Moraju svi malo predahnuti”

screenshot/N1

Umorili su se od štrajkanja.

Šef štrajkaškog odbora Đino Šverko novinarima je kazao kako su plaće radnicima počele sjedati. “Ovisi u kojoj banci radnici imaju račune, ali počelo je sjedati”, rekao je te zahvalio radnicama Fine i policiji.

“Cijelu noć su radile, bilo je velikih problema održati račune neblokiranima. Hvala njima. Hvala i policiji koja nas je svugdje pratila ovih dana”, dodao je.

Najavio je kako će radnici početi raditi u ponedjeljak. Na pitanje novinara hoće li danas druga smjena početi raditi, s obzirom na to da su dobili plaće, odgovorio je: “Ne, u ponedjeljak se počinje raditi.”

“Napravili smo dobru stvar”

Šverko je naglasio kako nije bilo normalno to što se napadalo sindikate tijekom štrajka. Tvrdi da se štrajkati moralo po zakonu i dodaje da oni nisu protiv radnika. “Mi sindikati nismo protiv radnika, a oni koji su protiv sindikata su štrajkbrejkeri. Nije normalno da nas se napadalo. Mislim da smo napravili dobru stvar”, rekao je Šverko.



Na ponovljeno pitanje novinara radi li se danas, Šverko odgovara: “Znači, dobili smo plaću, ali danas se ne radi. Moraju svi malo predahnuti.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI