PLENKOVIĆ IZ BRUXELLESA: „Nije istina da je odlučeno da ploča HOS-a ostaje u Jasenovcu“

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Upitan treba li ta ploča tamo ostati, Plenković je odgovorio: ” Sve sam rekao u intervjuu neki dan. To je tema o kojoj trebamo razgovarati sa svim partnerima u Vladi".

Kako javlja N1 televizija premijer Andrej Plenković danas je u Bruxellesu demantirao informaciju o odluci Vlade da ploča HOS-a s natpisom “Za dom spremni” ostaje u Jasenovcu. Naime, Večernji list je neslužbeno doznao da bi Ministarstvo uprave trebalo objaviti da nema zakonskog uporišta za micanje sporne ploče s pozdravom „Za dom spremni“ koju su bivši pripadnici HOS-a postavili u Jasenovcu, a koju je interpelacijom zatražio SDP. Prema istom izvoru Vladin odgovor o tome već je napisan, a ministar uprave Kuščević mora ga još proći s premijerom Plenkovićem.

Neće to biti tijekom dana. Nema to nikakve veze, ja sam tijekom cijelog dana na Europskom vijeću. Ne, neće, neistinita je informacija objavljena danas u jednom dnevnom listu”, kazao je Plenković.

Upitan treba li ta ploča tamo ostati, Plenković je odgovorio: ” Sve sam rekao u intervjuu neki dan. To je tema o kojoj trebamo razgovarati sa svim partnerima u Vladi. U intervjuu sam rekao sve, pročitajte ga. Kad to bude tema u Europskom Vijeću, onda ćemo o tome pričati.”, kratko je komentirao Plenković

HNS-ov saborski zastupnik, Milorad Batinić, koji je gostovao u Novom danu na N1 televiziji, također tvrdi da Vlada nije odlučila da HOS-ova ploča ostaje u Jasenovcu.

Još uvijek nije donesen odgovor Vlade, ovo što je izašlo je prijedlog ministra Kuščevića. I to nije konačni stav niti ministarstva niti može biti Vlade. Mogu reći da smo o tome razgovarali i rezultat tih razgovora je da će se tražiti način i modeli da se ta ploča ukloni, a to je ono na čemu mi u HNS-u inzistiramo. HNS je liberalna stranka i isto tako smo demokrati i pobornici demokratske procedure. Nemojmo ništa raditi preko koljena”, kazao je Batinić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI