Plenković o kritikama iz Vukovara: Nismo se prepoznali u njima

screenshot Nova tv

Zamjenika predsjednika HDZ-a, Milijana Brkića nije bilo na sastanku. 

U subotu se održao prosvjed u Vukovaru s kojeg su upućene kritike institucijama koje, prema vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi i ostalim sudionicima prosvjeda, ne rade dovoljno na procesuiranju ratnih zločinaca.  Predsjednik Vlade Andrej Plenković se za Novu TV osvrnuo na prosvjed i poruke koje su s njega poslane. Naime, kako bi raspravili o porukama na tom skupu nakon prosvjeda se sastalo uže Predsjedništvo HDZ-a.

Zamjenika predsjednika HDZ-a, Milijana Brkića nije bilo na sastanku.

Hoće li prosvjed u Vukovaru ostaviti traga na HDZ-u?

“Ne, apsolutno, to je bilo jasno cijelo ovo vrijeme vrijeme. Mislim da smo čuli poruke, čuli smo svjedočanstva i ono što ponaljam – taj posao moraju obaviti policija i DORH i istražiti i procesuirati sve one zločine, koje nisu dovoljno procesuirani i istraženi. To je bit”, izjavio je Plenković nakon sastanka užeg predsjedništva stranke.

Premijer je na pitanje, je li se prepoznao u kritikama, upućenima iz Vukovara odgovorio:



“Naravno da ne – ova Vlada dvije godine radi odgovorno, čak i ta posebna skupina u Ravnateljstvu policije radi dodatne stvari koje se nisu radile prije – tako da nikakve posebne poruke, koje su bile upućene tamo ne mogu pročitati da idu ovoj Vladi”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI