PLENKOVIĆ o otkupu Ine, Bernardićevom pismu, predsjednici u SAD-u….

SCREENSHOT

Na početku sastanka Andrej Plenković se osvrnuo na sastanak sa hrvatskim europarlamentarcima.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se u Banskim dvorima sa zastupnicima iz Republike Hrvatske u Europskom parlamentu. Uz njega na sastanku je bio i potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier.

Na početku sastanka Andrej Plenković se osvrnuo na sastanak sa hrvatskim europarlamentarcima.

“Tajming sastanka je vrlo dobar i koristan jer je na početku druge polovice njihova mandata. Ovo je prvi susret predsjednika Vlade sa zastupnicima u parlamentu, a ja sam treći premijer u njihovom mandatu. Želim održati kontinuirani dijalog sa zastupnicima. Uloga EU parlamenta i zastupnika vrlo je važna zbog brojnih zakonodavnih odluka. Razmotrili smo nekoliko ključnih tema: budućnost EU nakon odluke o Brexitu, počelo je malteško predsjedanje…”, kazao je Plenković. Dodao je da će Hrvatska imati proeuropski smjer te da smo izrazito proeuropska zemlja.

Plenković je izjavio da i Most stoji iza modela prodaje dionica HEP-a i kupnje INE.

“Ja odgovaram za stav vlade koja je sastavljena od HDZ-ovih i MOST-ovih ministar. Model kojeg sam predstavio po nama je najprimjereniji i najkorisniji model kako bi otkupili MOL-ove dionice INE. Nakon inicijalne ponude 25% minus jedne dionice, Hrvatska će kontrolirati obje tvrtke”, rekao je Plenković.



Novinare je zanimalo i što Plenković misli o povlasticama koje ima bivši premijer Tihomir Orešković koji je našao novi posao u Nizozemskoj, a nije se odrekao službene zaštite koja mu pripada još šest mjeseci nakon prestanka premijerske dužnosti

“Ta uredba postoji već dulje vremena. Tu vrstu zaštite nakon prestanka madata ima uski krug osoba, odnosi se na najviše dužnosnike do šest mjeseci. Razmotrit ćemo tu temu, uvijek se bivši dužnosnik može odreći te zaštite. Vidjet ćemo što je najprimjerenije”.

Što predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović radi u SAD-u Plenković nije želio komentirati.

“Prepustio bih Uredu predsjednice da komentira te teme, siguran sam da će tijekom boravka u SAD-u voditi za Hrvatsku bitne razgovore”, zaključio je Plenković.

Tema sastanka premijera Andreja Plenkovića i hrvatskih europarlamentaraca svih političkih opcija bila je suradnja zastupnika s Vladom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI