Plenković o Vulinu: Volimo teatar i pozorište, ali ne u svojoj kući

Grgo Jelavic/PIXSELL

Na Brdu kod Kranja održan je sastanak na vrhu Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), na kojemu je sudjelovao i premijer Andrej Plenković.
Odgovarajući na pitanja novinara, Plenković se osvrnuo i na odnose sa Srbijom te činjenicu da je Hrvatska srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina proglasila personom non grata.

“Donijeli smo odluku jer smatramo da treba smanjivati tenzije i dati prostor konstruktivnom razgovoru i, što se Vlade tiče, napravili smo velike iskorake, a tamo su bili ministri Butković i Bošnjaković. Stigao je i predsjednik Sabora. Što se tiče Vulina, s obzirom na njegove izjave i najave, mogu samo reći – volimo i teatar i pozorište, ali ne u svojoj kući”, poručio je Plenković, prenosi Tportal. 

Nije se, dodao je, čuo sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem i srbijanskom premijerkom Anom Brnabić, koja se, podsjetimo, već požalila da joj hrvatski premijer nije odgovorio na telefonski poziv.

Komentirao je i zahtjev austrijskih europarlamentaraca da se zabrani skup u Bleiburgu. ‘Po tom pitanju se neće ništa promijeniti i Sabor će i dalje biti pokrovitelj obljetnice. Ali se moraju poštivati pravni propisi Austrije i da ne bude nikakvih obilježja koja su protivna austrijskom zakonu’, poručio je.

Nije želio komentirati izjavu Ivice Todorića da ga upravo on progoni, zajedno s Martinom Dalić i Davorom Božinovićem.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI