Plenković otkrio koliko rastu roditeljske naknade!

Marko Lukunic/PIXSELL

Plenković je rekao da očekuje da se u Saboru donese zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama kako bi stupio na snagu 1. srpnja 2017. godine.

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade našao se prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama, kojima se iznos tih potpora povećava.

Na dnevnom redu je i odluka o visini naknade predsjednicima, potpredsjednicima i članovima izbornih povjerenstava, kao i predsjednicima, potpredsjednicima i članovima biračkih odbora za provedbu lokalnih izbora. Između ostalog, premijer i ministri će raspravljati o prijedlogu odluke o produžetku financiranja provedbe Programa energetske obnove zgrada javnog sektora za razdoblje 2014.- 2015. godine te o darovanju nekretnina u vlasništvu Hrvatske Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Tijek Sjednice: 

“Idemo sa Zakonom o izmjenama i dopunama zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama. Naknade koje su za nezaposlene sada iznosile 1663 kune, sada će iznositi 2328 kuna, a za zaposlene one koje su danas imali 2660 kn povećat će se se na 3991 kuna nakon usvajanja ovog zakona”,  kazao je Plenković na početku sjednice Vlade.

“Druga točka koja je važna i dobra je prijedlog Zakona o zaštiti životinja. Ide u korist boljih uvjeta i dugog života malih prijatelja u skoloništima”, rekao je Plenković na početku sjednice Vlade.



Ministrica Nada Murganić govorila je o izmjenama o rodiljnim i roditeljskim potporama.

“Povećanje maksimalnog iznosa plaće za zaposlene roditelje drugih šest mjeseci na 3091 kunu. Povećanje visine novčane naknade za nezaposlene roditelje na iznos od 2328 kuna “, kazala je Murganić.

“Primjenom ovog zakona osiguranja su i dodatna sredstva u proračunu 156 milijuna u 2017 godini, 313 milijuna kuna, i u 2019. 346 milijuna kuna”, kazala je Murganić.

“Očekujemo da će zakon stupiti na snagu već za drugu polovicu 2017. godini”,  rekla je Murganić.

Plenković je rekao da očekuje da se u Saboru donese zakon kako bi stupio na snagu 1. srpnja 2017. godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI