Plenković otkrio zašto se NEĆE kandidirati za šefa EK?

0
408
Patrik Macek/PIXSELL

Uoči popodnevne sjednice Andrej Plenković u središnjici je stranke održao sastanak s užim vodstvom strane.

“Glavna tema bila je informiranje naših kolega sa zaključcima Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima, distribuirat ćemo to županijskim organizacijama. Druga tema bila je ratifikacija Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, gdje smo nastojali približiti svim ljudima na sastanku, a isto ćemo i poslijepodne širem vodstvu stranke, ključne ciljeve Konvencije, njen sadržaj, definicije, kako je nastala i što treba doprinijeti svim članicama Vijeća Europe. Vraćamo se na bit Konvencije”, rekao je nakon sastanka Plenković.

Loading...

U medijima su se u ponedjeljak pojavili napisi kako je Plenković jedan od potencijalnih kandidata za nasljednika Jean-Claude Junckera, šefa Europske komisiji.

Postane li Plenković šef EK, Hrvatska bi bila spašena!

“Sve neki anonimni izvori. Jasno sam pred 20-ak dana rekao da je moj posao predsjednika hrvatske Vlade. Očito neki u ovom današnjem kontekstu, baš danas, žele malo ušušurati atmosferu. To je dobro, to je dobro ako ljudi misle da predsjednik hrvatske Vlade može biti kandidat za takvu poziciju. Ali imam drugog posla. Ja sam hrvatski premijer i zadatak mi je raditi za boljitak Hrvatske”, rekao je Plenković, prenosi N1.