Plenković: ‘Svrha Istanbulske konvencije je duboko kršćanska!’

Grgo Jelavic/PIXSELL

‘Nema potrebe za unutarstranačkim referendumom oko pitanja Istanbulske konvencije”, rekao je premijer Plenković i čelnik HDZ-a na upit o zadarskom ogranku koji je najavio referendum unutar te stranke, prenosi Dnevnik.hr.

Dodao je kako ne postoji dokument HDZ-au bilo kojoj fazi otkad postoji ova konvencija, koji bi rekao da je HDZ protiv.

”Mislim da moramo još malo pojasniti na županijskoj razini našim organizacijama bit konvencije, a to je zaštita žena od nasilja i nasilja u obitelji i otkloniti sve ove teme koje su u eteru, a ne stoje. Dakle, nema nikakvog učinka te konvencije jednom kada bude potvrđena u smislu da se u naš pravni poredak uvodi treći spol, da se priznaju istospolni brakovi, da naš obrazovni sustav morate primjerice u programima nastavnim imati homoseksualni sadržaj i slično. To su sve netočnosti. Nema nikakve pravne obveze koji bi Hrvatska u vezi toga preuzimala”, rekao je premijer.

Što se tiče nadzornog tijela Grevio, naglasio je da i druge konvencije koje smo potpisali imaju nadzorna tijela, a nitko se oko toga ne uzrujava.

”Što se tiče pojma roda i rodnog identiteta, on u našem zakonodavstvu postoji već desetak godina i ne vidim što bi to dodatno mogla problematizirati konvencija čija je svrha duboko kršćanska”, zaključuje Plenković, prenosi Dnevnik.hr.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI