PLENKOVIĆ: ‘Vukovar ima snažnu potporu svih institucija, posebno Vlade’

screenshot

"Nema oprosta, nema amnestija kod ratnih zločina. Ratni zločin ne zastarjeva", rekao je premijer.

“Došli smo u 20. Kolonu sjećanja izraziti poštovanje prema žrtvi hrvatskih branitelja, prema žrtvi grada Vukovara, simbola Domovinskog rata, svima koji su utkali sve što su imali u budućnost Hrvatske i svih nas koji danas živivo u njoj”, rekao je prije kretanja Kolone sjećanja premijer Andrej Plenković.

“Posebno mi je drago da Vukovar ima snažnu potporu svih institucija vlasti, posebno Vlade. Provode se projekti u praktički svim domenama, preko 490 obitelji stambeno je zbrinuto samo u mandatu naše Vlade, tu su potpore zapošljavanju. Ono što nam predstoji je da ojačamo i stvorimo uvjete za ulazak privatnih tvrtki i povećanje radnih mjesta”, dodao je.

Komentirao je i jučerašnji dolazak Milorada Pupovca u Vukovar.

“Ja sam rekao uoči Dana sjećanja da je dobro da Milorad Pupovac dođe u Vukovar. Poslao je poruku pijeteta. Treba otvoriti i stranice pomirbe, suživota. Jedna od ključnih rečenica Franje Tuđmana je mirna reintegracija”, rekao je Plenković.

“Proces suživota je težak proces”, dodao je. “Nema oprosta, nema amnestija kod ratnih zločina. Ratni zločin ne zastarjeva”, rekao je premijer.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI