Plenković zadobio oštro pismo: “Hrvatska puca po šavovima…”

screenshot

Pravnik i političar Pero Kovačević putem Facebooka s javnosti je podijelio pismo koje je uputio Andreju Plenkoviću i ministrici obrazovanja Blaženki Divjak.

“Još 7. veljače ove godine sam uputio otvoreno pismo predsjedniku Vlade Plenkoviću i ministrici Divjak kako riješiti pitanje lažnih diploma i svjedodžbi. Nisu ništa poduzeli, evo što sam im napisao i tražio da naprave:

OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU VLADE ANDREJU PLENKOVIĆU U VEZI LAŽNIH DIPLOMA I SVJEDODŽBI

Poštovani, problem lažnih diploma i svjedodžbi je već niz godina aktualan u Hrvatskoj. Budući da sam u Zagrebačkom holdingu 2014. proveo reviziju vjerodostojnosti diploma i svjedodžbi zaposlenika Holdinga držim da sa pozvan i ovlašten progovoriti o ovome problemu. Napominjem da je u postupku revizije provjere vjerodostojnosti diploma i svjedodžbi zaposlenika Holdingu otkriveno 333 lažne diplome i svjedodžbe. Problem lažnih diploma i svjedodžbi ukazuje s jedne strane na duboku eroziju morala i sustava vrijednosti u društvu,a sa druge strane ukazuju na nerad institucija pravne države odnosno ne funkcioniranje pravne države. Činjenica da društvo,institucije i vlast do danas nisu poduzeli niti poduzimaju učinkovite mjere i radnje da se obračunaju sa korupcijom i kriminalom u vezi lažnih diploma i svjedodžbi dokazuje da nije postojala odnosno ne postoji politička volja da se suzbije, sankcionira i prevenira problem lažnih diploma i svjedodžbi. Umjesto zemlje znanja postajemo zemljom lažnih diploma i svjedodžbi. Naravno,a poglavito nakon najnovije revizije diploma u školstvu i pojave novih afera lažnih diploma i svjedodžbi društvo,vlast i institucije moraju žurno i učinkovito djelovati. Što nam je činiti? Da bi se konačno riješio problem lažnih diploma i svjedodžbi u Hrvatskoj nužno je žurno i učinkovito poduzeti slijedeće mjere i radnje: 1. Vlada RH mora naložiti ministrima,općinama ,gradovima,županijama,javnim poduzećima i svim javnim institucijama da pokrenu postupak provjere vjerodostojnosti diploma i svjedodžbi svojih zaposlenika u razini svoje odgovornosti i nadležnosti i na taj način dadu svoj doprinos u borbi protiv korupcije; 2. Predsjednik Sabora treba naložiti provjeru diploma saborskih zastupnika,ministara i svih drugih dužnosnika; 3. Vlada RH treba zadužiti nadležna ministarstva da žurno izrade i pripreme radi upućivanje u postupak donošenja Prijedlog zakona o registru diploma i svjedodžbi u Hrvatskoj u cilju sustavnog ,sveobuhvatnog rješenja ovog problema i preventivnog sprečavanja problema lažnih diploma i svjedodžbi. Krajnji je čas za poduzimanje ovih mjera i za raskrinkavanje svih lažnih diplomaca. Nema se više što čekati.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI