Plenkovićev komentar Grabar-Kitarović: Kad bih gledao koliko udara stiže sa svih strana…

screenshot

Uoči sjednice Kluba zastupnika HDZ-a predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković prokomentirao je oštro priopćenje iz Ureda predsjedice u kojem Kolinda Grabar- Kitarović najodlučnije odbacuje bilo kakve konstrukcije o njezinoj navodnoj umiješanosti u navodno rušenje Vlade Andreja Plenkovića.

Predsjednica drži da je sama ta konstrukcija, na temelju izjava čiju vjerodostojnost ni istinitost nisu potvrdile nadležne institucije, izravan politički udar na državne institucije Republike Hrvatske, a posebice na instituciju Predsjednice Republike Hrvatske.

“Moram priznati da kada sam dolazio tu nisam ni vidio priopćenje. Da malo kontekstualiziramo stvar – gledajte, mi smo u političkoj utakmici svaki dan. Ja kad bih gledao koliko udara stiže sa svih strana – političkih suparnika, komentatora ili bilo koga – mogao bih reći da svaki dan imam nekakvu buru ili neki ozbiljniji vjetar”, rekao je Plenković.

Na upit je li doživio to priopćenje kao udar, Plenković odgovara:

“Ne pa zašto bih ja doživio udar? Ja jedino mogu doživjeti kao udar ono što se događalo prije nekoliko mjeseci, a to je fabriciranje SMS-ova, da se nastoji zbuniti cijela javnost i da se meni podvali da sudjelujem u nečemu što bi bilo s druge strane zakona – to je udar. Ali ja smatram uvijek da politički možemo raspravljati o svemu, a da postoje tijela u Republici Hrvatskoj koja ovakve fenomene trebaju ispitivati do kraja, utvrditi odgovornost”, zaključio je premijer, prenosi N1.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI