‘Plenkoviću izdajico’! Ratifikacija ide dalje, HDZ-ovi birači ne biraju riječi!

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Ishod sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a čija je tema bila Istanbulska konvencija, završila je postizanjem dogovora o nastavku ratifikacije!

Birači razočarani

Ovo se može nazvati svojevrsnim iznenađenjem obzirom da je o ovoj konvenciji negativan stav imao dio HDZ-a, kao i većina birača ove stranke zbog čijih reakcija društvene mreže – gore.

Temeljito smo raspravili Istanbulsku konvenciju, ja i ministrica Murganić objasnili smo cijeli proces izrade, koji se odvijao i u vrijeme nekih ranijih HDZ-ovih Vlada. Vlada SDP-a nije imala hrabrosti ili političke volje za ratifikaciju, a mi smo prošle godine u plan zakonodavnih aktivnosti za ovu godinu uvrstili zakon o potvrđivanju konvencije”, izjavio je premijer i šef stranke, Andrej Plenković te objasnio kako se došlo do zajedničkog zaključka o nastavku procesa ratifikacije:

Plenković po tko zna koji put objasnio…



Bili smo u intenzivnim konzultacijama s pravnim službama Vijeća Europe, gledali smo kakve su moguće pravne posljedice pojedinih aspekata konvencije. U otvorenoj raspravi većini kolegica i kolega smo vrlo jasno otklonili nedoumice i strahove oko dijela Konvencije koje ponajviše jedan dio aktivista gleda iz kuta rodne ideologije kao svojevrsne opasnosti koju krije ova konvencija. Meritum stvari je da je Konvencija napravljena kako bi se na sveobuhvatni način i na višoj razini standarda zaštitile prije svega žene od nasilja i spriječilo nasilje u obitelji”, istaknuo je Plenković i dodao da je jasno potvrđeno da preuzimanje Konvencije u hrvatski javni poredak ne stavlja u pitanje prihvaćanje istospolnih zajednica”, pojasnio je za kraj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI