POBJEDA STUDENATA: Neoporezivo 60 600 kuna godišnje!

Patrik Macek/PIXSELL

Hoće li ono što je zamislio nadoknaditi tako da 'otkine' negdje drugdje?

Nakon što je najavljeno da će se studentska primanja veća od 15 tisuća kuna godišnje oporezivati, studenti su se masovno pobunili te su s ministrom financija, Zdravkom Marićem, ipak dogovorili da im se ne oporezuje 60 600 kuna godišnje.

Naime, ministar Marić odustao je od oporezivanja mjesečnog limita od 5050 kuna, kako je isprva najavio, zbog sezonskih poslova tijekom kojih studenti mjesečno mogu zaraditi i više od predviđenog novim poreznim pravilnikom.

“Održali smo konstruktivan sastanak i moram pohvaliti predstavnike zborova jer su pokazali, ne samo da su dobri u znanju, nego i u samim razgovorima. Osnovni zaključak je da smo dogovorili neoporezivi iznos od 60 600 kuna na godišnjoj razini, a ne kao što je najprije po Pravilniku trebalo biti 5050 kuna mjesečno.

Uzeli smo u obzir da kod učenika i studenata postoji isprekidan rad i da je teško gledati zaradu na mjesečnoj razini. Naš je plan bio da Pravilnik donesemo u roku 90 dana, no ubrzat ćemo proces i donijeti ga do kraja siječnja”, rekao je Marić, javlja RTL.

Marić je najavio i osnivanje novog tijela Vlade koje će se baviti problemima učenika i studenata jer je taj djelokrug, smatra, neadekvatno uređen.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI