Poduzetnik iz Sydneya nudi 10 milijuna onome tko dokaže komunističku tvrdnju o 700.000 žrtava Jasenovca

Domovina.info

"Kako bih pomogao da se Hrvati i Hrvatska oslobode ove zablude, odlučio sam raspisati javnu nagradu i natječaj: Dajem 10.000.000 kuna, u bilo kojoj valuti koju natjecatelji izaberu, onima ili onome koji dokažu brojku od 700.000 ubijenih u Jasenovcu.", navodi

Poduzetnik iz Sydneya Marko Franović, poznat po svojim humanitarnim i domoljubnim inicijativama, ponudio je u otvorenom pismu objavljenom u iseljeničkom tjedniku ‘Domovina’ izazov svima onima koji negiraju istraživački rad Igora Vukića i njegovih suradnika, te inzistiraju na brojkama žrtava II. Svjetskog rata koje pripadaju antihrvatskoj propagandi.

„Generacije mladih Hrvata odrastale su s teretom izmišljenog, užasnog, grijeha – pokolja 700.000 Srba u Jasenovcu. Sve do kraja Jugoslavije, u osnovnim su školama djeca na pitanje – koliko je Srba stradalo u NDH – učenici morali odgovoriti da je samo u Jasenovcu pobijeno 700.000 žrtava. Ta se brojka, smiješno i tragično luda, i dalje koristi u Srbiji. Trio četnika – Vučić, Dačić i Vulin – kad god im treba za podizanje mržnje prema Hrvatima, govore da je ubijeno 700.000, od čega 100.000 – djece. Na takvim gadnim izmišljotinama oni podižu mržnju – a kuda četnička mržnja vodi, cijeli je svijet mogao vidjeti prošli tjedna, kad je Australac inspiriran četništvom ubio nevine ljude na Novom Zelandu.

U brojku od nemogućih 700.000 nažalost i dalje vjeruju mnogi “pokorni” Hrvati, koji su je čuli u školi, a nažalost nikad nisu čitali nove knjige hrvatskih junaka – Igora Vukića, Josipa Pečarovića, Stjepana Loze i Romana Leljaka. Zato ne znaju kakva je prava istina o Jasenovcu, pa se i dalje stide i sramote samih sebe. Od te laži o genocidnoj prirodi Hrvata i njihovom grijehu – ubojstvu skoro pa milijun ljudi u jednom malom gradiću, zapravo selu na Savi – dolazi ogromna sramota i politička paraliza.

Kako bih pomogao da se Hrvati i Hrvatska oslobode ove zablude, odlučio sam raspisati javnu nagradu i natječaj: Dajem 10.000.000 kuna, u bilo kojoj valuti koju natjecatelji izaberu, onima ili onome koji dokažu brojku od 700.000 ubijenih u Jasenovcu.

Dakle, ne mora se nitko bojati isplate u ustaškim kunama – ako netko dokaže, isplatit ću istu nagradu u australskim ili američkim dolarima, ili ako je nekom draže – eurima, ili ako treba u srpskim dinarima. A ako nitko ne dokaže da je 700.000 ubijeno u Jasenovcu i Staroj Gradišci, od čega 100.000 djece, onda ta laž treba zauvijek završiti.



Ako ovaj natječaj završi onako kako očekujem, svaki se Hrvat treba zauvijek osloboditi nametnute sramote. Ako netko sumnja da mogu isplatiti 10 milijuna kuna, lako će provjeriti stanje moje imovine. Natječaj je ovim otvoren.“ – piše Marko Franović, poduzetnik iz Sydneya rođen u Boki Kotorskoj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI