Polarni val zahvatio Hrvatsku, doznajte gdje je jutros bilo najhladnije!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dugo najavljivani val ledenog zraka tijekom noći stigao je nad Hrvatsku.
Državni hidrometeorološki zavod objavio je temperature koje su izmjerene u 7 sati ujutro, a koje pokazuju da je cijelu zemlju zahvatilo ozbiljno zahlađenje.
Temperature su ispod nule u gotovo cijeloj zemlji – lakše je nabrojati mjesta u kojima su izmjerene pozitivne temperature. Minusi su izmjereni i u dobrom dijelu Istre, pa su tako dijelovi Primorja i Dalmacija ostala jedini dio Hrvatske s pozitivnim temperaturama. Najtoplije je jutros bilo na Prevlaci, gdje je izmjereno 8,5 stupnjeva.

Na Zavižanu -17 stupnjeva

Jutros je najhladnije bilo na Zavižanu, gdje je izmjereno -17 stupnjeva Celzijusa. Puno bolje nije ni na Puntijarki, gdje je izmjereno -14,5 stupnjeva.

U Delnicama, gradu koji je zatrpan s više od metar i pol snijega, jutros je izmjereno -11 stupnjeva Celzijusa. Podsjetimo, Delnice bi danas trebao posjetiti i premijer Plenković u pratnji ministara Krstičevića i Butkovića koji bi trebali pomoći u grijanju grada i čišćenju ulica.

U Zagrebu je jutros u 7 izmjereno -7 stupnjeva, dok je situacija u Splitu ipak nešto bolja te se temperatura kreće oko nule.

Temperature bi trebale padati narednih nekoliko dana, a vrhunac polarnog vala očekuje se u srijedu.



Kao što je i najavljeno, snijeg je jutros počeo padati i u Dalmaciji.

Snijeg jutros pada u Splitu, Dubrovniku Šibeniku, Solinu, Kaštelima i nizu drugih mjesta u Dalmaciji. Šibenska zimska služba snijeg je dočekala spremno, pa su tako od jutarnjih sati na terenu ralice koje čiste prometnice.

Na svu sreću, ne radi se o snažnim oborinama, a prognostičari ne očekuju da će u Dalmaciji danas pasti više od nekoliko centimetara snijega.

 

Pogledajte jutrošnje temperature:

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI