Poletajev napušta Sberbank: Odlazi li zbog kredita koji je dao Agrokoru?

screenshot

Poletajev (47) je u Sberbanku jooš od 1995. godine, a potpredsjednik uprave postao je sredinom 2013. godine

Prvi potpredsjednik uprave Sberbanka Maksim Poletajev namjerava napustiti rusku banku, a službenu potvrdu možemo očekivati tijekom ovoga tjedna, dva dobro upućena izvora su otkrila Reutersu.

Poletajev (47) je u Sberbanku jooš od 1995. godine, a potpredsjednik uprave postao je sredinom 2013. godine. Tijekom tog vremena je bio zadužen za niz područja, uz fokus na investicije i korporativno bankarstvo. Prije toga rukovodio je moskovskim uredom Sberbanka, a još ranije bajkalskim.

Ne navode se razlozi odlaska, a u hrvatskoj javnosti već se postavljaju pitanja ima li njegov odlazak veze s kreditiranjem Agrokora.

Podsjetimo, Poletajev je prošlog tjedna u Zagrebu održao nekoliko sastanaka. Razgovarao je s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, premijerom Andrejem Plenkovićem, drugim vjerovnicima i izvanrednom upravom Agrokora. Rus je tada izjavio da Sberbank namjerava ostati vlasnik koncerna još nekoliko godina nakon čega bi prodao Agrokor kao cjelinu kad se tvrtka oporavi.

Također, na jednom od sastanaka je priznao da je na sebe preuzeo odgovornost davanja kredita Ivici Todoriću u veljači prošle godine u iznosu od 100 milijuna eura, te da zbog toga još uvijek snosi posljedice u tvrtki.



Zato se nagađa da je razlog njegovog odlaska iz banke povezan s Agrokorom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI