Policijski skandal s tajne snimke: ‘Pušila mu je da bi joj dao to radno mjesto’

screenshot

MUP je izjavio kako se optužbe istražuje

U javnost je isplivala i audiosnimka na kojoj pomoćnik načelnika za temeljnu policiju PP Makarska Stipe Žiga na vulgaran način govori o kolegici. To se dogodilo nakon što je Unutarnja kontrola MUP-a u siječnju ispitivala navode koji inkriminiraju pomoćnika, piše Net.hr.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije policajci su se već ranije žalili na njega jer je pomoćnik navodno rasporede radio iz dana u dan, tako da ih djelatnici nikad nisu mogli znati unaprijed. Prema pisanjima medija navodno je jedan službenik radio po tri smjene zaredom po 12 sati, a u jednom je tjednu skupio 56 radnih sati, što je kršenje kolektivnog ugovora. Taj policajac nije jedini koji se žalio zbog toga, već i drugi su imali slične žalbe. U slučaju da bi se požalili pomoćnik načelnika ih je vrijeđao s riječima ‘Budale, kreteni, idioti, vidjet ćete kako ćete raditi, nećete imati slobodno vrijeme kad vi hoćete!’.

Na snimci se čuje navodno kako Žigo govori ’Ta i ta policajka je pušila k…. tome i tome dok je bio njen pretpostavljeni da bi je stavio na radno misto na koju ju je i stavio’. Smatra se kako je snimku napravio jedan od policajaca koji je snimku osim institucijama poslao i medijima.

MUP je izjavio kako se optužbe istražuju.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI