Pomoćnik ministra sat vremena vrijeđao stranačku kolegicu: ‘Ti si jedno obično ništa’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

'Ti me uopće ne zanimaš ni kao žena jer si beznačajna. Ja sam pomoćnik ministra, član nadzornih odbora i raznih povjerenstava', izjavio je navodno Šarić

Prema dopisu HDZ-ovke Florije Galić pomoćnik ministra Olega Butkovića Jure Šarić bezobrazno ju je sat vremena vrijeđao na sjednici Područnog odbora  Stenjevac, piše Novi list.

Početak sukoba između Galić i Butkovića krenuo je nakon što je Područni odbor Stenjevac, čiji je član i Milijan Brkić, raspustio tri od šest temeljnih stranačkih ogranaka na svom području.  Pomoćnik ministra je to predložio navodeći kako je u jednom od tih ogranaka predsjednik napustio HDZ, u drugom čelni čovjek podnio ostavku, a u trećem da su narušeni međuljudski odnosi, navodi Novi list.

Galić se tada žalila Plenkoviću u pismo navodeći kako Šarić nije poštivao potrebnu proceduru. Naime, 17 članova glasalo je elektronskim putem i Šarićev prijedlog je prema tome dobio potrebnu većinu.

Nepoštivanje procedure nije bilo jedino na što se požalila članica HDZ-a predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću, posebnu pažnju u dopisu dobilo je i Šarićevo “ili si sa mnom ili si protiv mene” ponašanje.

Drugi dopis Floria Galić poslala je Plenkoviću nakon sjednice Područnog odbora Stenjevac na kojoj se prema njezinim navodima dogodio nemili incident nakon što je ponovila svoje primjedbe vezane za raspuštanje stranačkih ogranaka.



Tko si ti da se usudiš pisati i slati mailove središnjici HDZ-a. TI si nitko i ništa, svi ti se smiju u središnjici HDZ-a i Gradskom odboru. Ti me uopće ne zanimaš ni kao žena jer si beznačajna. Ja sam pomoćnik ministra, član nadzornih odbora i raznih povjerenstava. Tebe nitko i ne zna jer ti si jedno obično ništa. Gradski odbor nikad neće riješiti te žalbe i nikad nećete dobiti odgovore od Andrije Mikulića i Ivana Ćelića, a ja ću se pobrinuti da te izbace iz HDZ-a,” navodi se u dopisu Plenkoviću.

Galić je navela u dopisu kako je to vrijeđanje nje i njezine osobnosti s elementima seksističkog ponašanja Jure Šarića trajalo preko jedan sat.

Njegov bijes je bio toliko izražen da se usuđujem reći da sam muškarac, da bi me fizički napao”, stoji u dopisu u kojem se navodi kako je moguće da će na idućoj sjednici Područnog odbora Šarić i fizički na nju nasrnuti, “pa bismo mogli imati ‘slučaj Tomašević’ u HDZ-u Stenjevec”.

Reakcije na dopis

Da, sve je to točno. Šarić se tako ponaša prema meni i o tome sam pisala predsjedniku HDZ-a i drugima. Istina je takva kakva je, okrutna, a nešto slično meni doživjela je u HDZ-u Anja Šovagović. Nije mi još stigao nikakav odgovor, ali najvažnije bi bilo da Gradski odbor riješi naše žalbe na raspuštanje temeljnih ogranaka”, potvrdila je članica HDZ-a Novom listu postojanje dopisa i onoga što se u njemu nalazi.

Pomoćnik ministra uputio je medije na Gradski odbor čiji je član zastupnik Ivan Ćelić koji je ustvrdio kako je Šarić u pravu, a kako je Floria Galić u krivu vezano za temu raspuštanja ogranka.

Prema službenom zapisniku sjednice na kojoj je Šarić navodno vrijeđao kolegicu iz stranke, piše kako je on tamo rekao da je Galić na izborima došla na peto mjesto liste HDZ-a zahvaljujući “intervenciji iz vrha stranke” i da je zato “samu sebe diskvalificirala u pogledu bilo kakvog vlastitog, aktualnog, ali i budućeg moralno-etičkog kredibiliteta i vjerodostojnosti”, navodi Novi list.

Florijine ambicije su daleko nadrasle njene radne kapacitete, te da stremi pozicijama kojima svojim karakteristikama nikako nije dorasla«, rekao je Šarić prema spomenutom zapisniku.

Očekuje se reakcija vrha HDZ-a na ponašanje njihovog člana prema stranačkoj kolegici.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI