Potres kod Slavonskog Broda, djeca izvedena iz škola i vrtića

screenshot

„Sve školske i predškolske ustanove postupile su prema prema protokolu u slučaju potresa te su djeca izvedena izvan školskog objekta“, priopćili su iz gradske uprave

Jutros oko 8:45 sati potres jačine 3,7 stupnja po Richteru je zatresao područje oko Slavonskog Broda, objavila je Seizmološka služba Republike Hrvatske .

Prilično jak potres imao je epicentar 15-ak kilometara jugozapadno od Slavonskog Broda.

Magnituda potresa iznosila je 3.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice, objavili su.

Dojava o štetama i ozlijeđenima za sada nema. Dio škola evakuirao je učenike s nastave te ih, radi predostrožnosti, drže podalje od školskih zgrada, javlja Sbplus.

Na službenim stranicama Gradske uprave Slavonskog Broda također su izdali poriopćenje: 



“Predstavnici Grada uputili su se odmah u osnovne gradske škole i dječje vrtiće kako bi se uvjerili u sigurnost naših najmlađih. Prema informacijama koje smo dobili, sve školske i predškolske ustanove postupile su prema prema protokolu u slučaju potresa te su djeca izvedena izvan školskog objekta.

Građani će biti obaviješteni vezano za potres s novim informacijama javno putem internetske stranice, društvenih mreža i drugih medija.” – piše uz ostalo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI