Potvrđeno sedam od deset točaka optužnice protiv Bandića u slučaju Agram

Igor Kralj/PIXSELL

Zagrebački Županijski sud u ponedjeljak je potvrdio sedam točaka optužnice protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suoptuženika u slučaju Agram, a tri ih je vratio tužiteljstvu na doradu.

“Od deset točaka optužnice sud je sedam potvrdio, a tri vratio radi boljeg razjašnjenja stvari, iako mi smatramo da je sve dovoljno razjašnjeno tijekom istrage i da je isto detaljno obrazloženo u optužnici. Kada primimo pisani otpravak sa suda vidjet ćemo točno o čemu se radi i za koji to dio sud smatra da treba pojasniti”, kazala je Uskokova tužiteljica Marta Šamota Galjer.

Odvjetnik Anto Nobilo koji zastupa Bandićeva suoptuženika Petra Pripuza kazao je da se vraćeni dijelovi optužnice odnose “na glomazni otpad i kampanju Milana Bandića”. Dodao je da Uskok sada ima tri mjeseca u kojem mogu doraditi optužnicu, nakon čega bi se postupci možda mogli i ponovno spojiti.
Na pitanje je li riječ o presedanu Nobilo je kazao da se ne sjeća da bi se dio optužnice potvrdio, a dio vratio u istragu.

Bandić nije došao na optužno vijeće

Nakon što je potvrđena druga optužnica protiv Bandića, koji nije došao na današnju sjednicu, sud treba zakazati pripremno ročište na kojem će se odrediti i datum početka suđenja, ali i predložiti dokazi i svjedoci.



Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te ‘poslovnih partnera’ gradskih tvrtki, za navodne nezakonitosti ‘teške’ preko 25 milijuna kuna, Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. No, sjednice optužnih vijeća do danas su više puta prekidane i odgađane.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI