POVIJESNA ZAPLJENA: Pokušali prošvercati gotovo milijardu dolara vrijedne metamfetamine

twitter

Američke vlasti su zaplijenile gotovo milijardu dolara vrijedne metamfetamine namijenjene australskom tržištu, priopćila je australska policija nakon zajedničke operacije, prenosi BBC.

Amerikanci su zaplijenili oko 1,7 tona metamfetamina u Kaliforniji. Uz metamfetamin, u malim količinama se pojavljuju i heroin i kokain.

Procijenjena ulična vrijednost droge procijenjena je na 1,29 milijardi australskih dolara ili 911 milijuna američkih dolara, što je ujedno i najveća zaplijenjena pošiljka ikad namijenjena Australiji. Policija je uhitila šest osoba u državama Victoria i New South Wales za koje se vjeruje da stoje iza toga.

I kanadske službe također su pokušavale razbiti navedenu međunarodnu kriminalnu organizaciju pa su izvršile pretres u Burnabyju u Britanskoj Kolumbiji.

Bruce Hill, glasnogovornik australske jedinice za organizirani kriminal, izjavio je: “Zaustavivši to, osigurali smo da kriminalci neće profitirati od ogromne boli koju ta droga nanosi našoj zajednici.”



“Ova povijesna zapljena pokazuje koliko je važno partnerstvo između Australije i Amerike kako bi se osigurala sigurnost i jednih i drugih”, rekao je američki veleposlanik James Caruso.

Prema navodima vlasti u australskoj državi Victoria, svake godine se u državi potroši oko 2 tone meta.

Prošli mjesec je australska policija uhitila posadu malezijskog Malido Air-a zbog optužbi da su pomogli u krijumčarenju heroina i metamfetamina vrijednog milijune dolara.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI