POVIJESNI DOGAĐAJ Sastat će se Donald Trump i Kim Jong Un

Pixabay/Flickr

Predsjednik SAD-a Donald Trump i sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un sastat će se do svibnja, a Kim je obećao suzdržati se od novih ispitivanja nuklearnog oružja i raketa, rekao je u četvrtak južnokorejski dužnosnik nadležan za nacionalnu sigurnost, a potvrdila Bijela kuća.

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders  je rekla da će Trump prihvatiti poziv da se sastane s čelnikom Južne Koreje te da vrijeme i mjesto treba još odrediti.
Kim je izrazio želju “da se sastane s Trumpom što je prije moguće”, rekao je Chung Eui-yong, načelnik južnokorejskog Ureda za nacionalnu sigurnost i dodao kako da je Trump zahvalio za južnokorejskom izaslanstvu na informiranju i “rekao da će se susresti s Kim Jong Unom do svibnja kako bi se postigla denuklearizacija”.

Južnokorejski dužnosnik također je dodao da će se nastaviti pritisak na Sjevernu Koreju dok riječi ne potvrdi konkretnim akcijama, te najavio da će zajedničke vojne vježbe SAD-a i Južne Koreje planirane za travanj biti održane.

Sanders je rekla da SAD želi denuklearizaciju Sjeverne Koreje i dodala da “sve sankcije i maksimalan pritisak moraju ostati”.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI