Povjerenstvo kaznilo Mrak Taritaš s 3000 kuna jer nije prijavila stan i garažu

YouTube

Na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa odlučivalo se, među ostalima, o Anki Mrak-Taritaš.

Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa čelnica GLAS-a prijavljena je zbog sudjelovanja u povjerenstvu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za polaganje stručnog ispita.

U vrijeme dok je bila ministrica graditeljstva, Mrak Taritaš samu je sebe imenovala predsjednicom ispitnog povjerenstva za polaganje stručnog ispita za područje arhitekture, i za to je u četiri godine dobila gotovo 40.000 kuna naknade, što nije prijavila u imovinskoj kartici.

Povjerenstvo o tome još nije odlučivalo, ali je zato kaznilo Anku Mrak Taritaš s 3000 kuna jer u imovinskoj kartici za 2015. nije prijavila stan i garažu.

Stan u Posavskoj ulici u Zagrebu od 73 kvadratna metra i garažu od 16 m2 kupila je zajedno sa starijim sinom 2006. prije stupanja na dužnost, a svoj suvlasnički dio mu je darovala 2010. godine.



Nakon što se stariji sin oženio i zajedno sa suprugom dobio novi stan, darovao je majci te nekretnine u Posavskoj krajem 2015. dok je bila ministrica, a ona je te nekretnine nakon mjesec i pol dana darovala mlađem sinu u siječnju 2016.

Kao ministrica je bila dužna u imovinskom kartici prijaviti da je stekla vlasništvo nad njima, iako je bila prethodni vlasnik, a nekretnine nisu kupljene za vrijeme obnašanja dužnosti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI