POVJERENSTVO ODLUČILO KAZNITI BANDIĆA: Kaznili ga s 30 tisuća kuna zbog pogodovanja Hanžekoviću

screenshot

Na današnjoj sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je kazniti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića novčanom kaznom od 30.000 kuna. Razlog je jer su Grad Zagreb i gradska poduzeća sklopili ugovore o zastupanju s Hanžekovićevim odvjetničkim uredom.  Povjerenstvo upozorava da je Bandić bio u odnosu ovisnosti, jer mu je upravo Hanžeković platio jamčevinu od 15 milijuna kuna za izlazak iz pritvora.

Na dnevnom redu bilo je i donošenje odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetima predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića, ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, no odlučili su kako se postupci se neće pokretati.

Povjerenstvo drži i da je Milorad Pupovac prekršio zakon jer se nije izuzeo iz glasovanja kada se odlučivaloo raspodjeli proračunskog novca udrugama nacionalnih manjina među kojima je i SNV kojem je predsjednik.

Svoju obranu pred povjerenstvom iznio je i sam Pupovac koji tvrdi da nije prekršio odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa, ali poručuje da se poštivati odluku povjerenstva kao institucije.

“SNV nije skup privatnih ljudi koji su sa mnom interesno povezani” ustvrdio je.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI