Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokreće postupak protiv Bernardića

screenshot N1

U četvrtak je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak protiv predsjednika SDP-a i saborskog zastupnika Davora Bernardića zbog primanja stipendije na poslovnoj školi Cotrugli (Cotrugli Business School) u Zagrebu.

U tom slučaju Izvjestitelj – zamjenik predsjednice Povjerenstva Davorin Ivanjek rekao je da je protiv Bernardića podnesena anonimna prijava jer je iz medijskih napisa jasno da je završio Cotrugli Business School, program Chief Executive MBA čija je cijena veća od 260.000 kuna. Također, po medijskim napisima Bernardiću je taj program plaćen stipendijom i time je, po anonimnoj prijavi, primio nedopušteni dar.

Iz Bernardićevih javnih izjava, kako je rekao Ivanjek, može zaključiti da je primio stipendiju za program magistra poslovnog upravljanja (MBA) od privatnog trgovačkog društva Cotrugli d.o.o koje ima u vlasništvu Cotrugli Business School u iznosu od oko 263.000 kuna.

Kazao je i kako se besplatna predavanja mogu smatrati uslugom bez naknade koji dužnosnika u obavljanju njegove dužnosti može dovesti u odnos zavisnosti te stvoriti obavezu prema darovatelju.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI