Predaja potpisa nacionalne pro-life peticije Hrvatskom saboru i glas protiv Istanbulske konvencije

Peticijske potpise Hrvatskom saboru uručit će volonteri inicijative donoseći ih u dječjim kolicima

U petak 13. listopada 2017. godine, u 11 sati održat će se javno okupljanje na Markovu trgu povodom predaje 168.561 prikupljenog potpisa u najvećoj nacionalnoj pro-life peticiji za zaštitu nerođenih i pomoć trudnicama koju je tijekom ožujka i travnja 2017. provela građanska inicijativa „Prolife.hr“.

Zaklada Vigilare inicijator je i pokretač spomenute inicijative koja se provodila pod nazivom „Imam pravo živjeti!“.

Peticijske potpise Hrvatskom saboru uručit će volonteri inicijative donoseći ih u dječjim kolicima. Dvanaest dječjih kolica – simboličan broj koji prema nekim izračunima odgovara broju dnevno ubijene nerođene djece – bit će kasnije donirana sigurnim kućama za žene i djecu kojima prijeti nasilje i prisilni pobačaj.

Tom prilikom odaslat će se i poruka hrvatskoj Vladi protiv ratifikacije tzv. Istanbulske konvencije, koja pod krinkom borbe protiv nasilja želi afirmirati pobačaj kao pravo žene, a zaštitu nerođenog života predstaviti kao čin nasilja prema ženama i djevojčicama.

Na okupljanje su pozvani svi ljudi dobre volje, koji svojim prisustvom žele dati glas nerođenoj djeci, zauzeti se za konkretnu pomoć trudnicama i reći NE ratifikaciji Istanbulske konvencije.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI