Predali zahtjev za pokretanjem opoziva predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

0
786
Dino Stanin/PIXSELL

''Imamo situaciju da ona s najviše političke funkcije u državi ima neprihvatljiv istup prema pravosudnom tijelu"

Inicijativa mladih poslala je otvoreno pismo predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću te predsjednicima klubova zastupnika u kojem traže ‘pokretanje postupka za utvrđivanje posebne odgovornosti Predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović zbog njenih izjava o šestorici bosansko-hercegovačkih Hrvata koji u Haagu još uvijek čekaju presude za ratne zločine tijekom rata u BiH’.

”Imamo situaciju da ona s najviše političke funkcije u državi ima neprihvatljiv istup prema pravosudnom tijelu. Odmah da kažem, nemamo očekivanja da će ovo rezultirati opozivom, niti smatramo da to tako treba, ali smatramo da se o tome treba raspravljati u parlamentu”, kazao je Mario Mažić iz Inicijative mladih za ljudska prava za N1.

Loading...

”Želimo vidjeti gdje je ta granica koju politički lideri ne smiju prijeći kod pritiska na pravosudna tijela. Sjećamo se Čačića koji je sa saborske govonrnice govorio da se nada oslobađanju Norca. Vidjeli smo sličan diskurs od političkog vrha Srbije kad je u pitanju presuda Mladiću. Trebamo naći granicu odgovornosti”.

 

O presudi u srijedu kaže: ”Nemamo očekivanja, presudu donosi sudsko vijeće, ona će biti kakva bude i mi smo je dužni poštovati. Možemo je komentirati, ali ona je legalan sudski pravorijek i treba nam biti putokaz za daljnje postupanje”.