Predrag Matić: ‘Što reći o državi koja između Đikića i Đakića bira Đakića?’

Patrik Macek/PIXSELL

Što se Đakića tiče, kazao je, "da sam svaki puta uzeo kunu na laž i uvredu Đakića, bio bih milijunaš".

Predrag Matić, bivši nadređeni Vesni Nađ u Ministarstvu branitelja, komentirao je za N1 prepirke između Josipa Đakića (HDZ) i Ivana Kovačića (Most).

Očekivana i razočaravajuća konferencija Ivana Kovačića, kazao je Predrag Matić, dodajući da je “imao visoko mišljenje o njemu”.

To je, zaključujue, stari scenarij pred lokalne izbore, a kako Most nema prepoznatljive igrače po terenu, birače potiču olujom u čaši vode.

Upitan je oko Metkovića, koji je zanimljiv jer je simbolična utvrda Mosta, a ima već puno mjesta gdje se preklapaju s HDZ-om. U tom smislu je komentirao dojam ove prepirke, odnosno je li Kovačić spontano reagirao ili je imao političke namjere.

“Imali smo sličnu situaciju godinama u Vukovaru, gdje su HDZ i SDSS konstantno surađivali – nikad nisu rekli koaliciji – a onda bi se razilazili mjesec dana pred izbore, slali otvorne poruke, da bi se poslije izbora ponovno slizali”, kazao je Matić.



Što se Đakića tiče, kazao je, “da sam svaki puta uzeo kunu na laž i uvredu Đakića, bio bih milijunaš”.

“Ništa nije vrijedno onog što sam proživljavao od skupine kojoj pripadam, ali se ogađujem. Ne bih ulazio s njema više ni u tramvaj. Đakić je old school HDZ, Karamarkova škola. On vam je na tragu Kevine jame. Kod Đakića u stvarnosti tiče simbolična Milanovićeva ‘mi ili oni’ – protivnici ne zaslužuju ništa više od Kevine jame. Ne mogu shvatiti da su Tafra i Nađ službenice, imaju pravo raditi u upravi. Uveli su im cenzuru, naravno da gospođa Nađ ne odgovara ni kao spremačica u Ministarstvu branitelja. Opet od njega rade bunker, Staasijevu utvrdu. Mladena Lončara otjerali su kao zadnjeg psa iz ministarstva, iako je tisuće, stotine braniteljsa skinuo sa žice ili krova, spasio od samoubojstva. Nađ je obična pravnica, nažalost nema mjesta za nju u Ministarstvu branitelja”, kazao je Matić.

Vidjeli ste i sami da je Medved pokušao Kovačiću podmetnuti kukavičko jaje, pa je Kovačić ispao velik. Pravnike nije nudio ljudima iz HDZ-a.

“Što reći o državi koja između Đikića i Đakića bira Đakića?”, pitao je.

“Najnaivniji mogu očekivati to. Ne znam kakve su namjere g. Kovačića, ali vidjeli ste ona jamstva, to je bilo potpuno bezveze”, kazao je Matić, upravo HDZ-ova baza su općine, gradove i županije, koji su puni “uhljeba”.

“Dobili smo šator zato što smo nešto htjeli promijeniti”, kazao je Matić. “Kovačić me razočarao što se tako povukao. Reagirao je na uvredu da je podlac, a onda se povukao i Đakić se ne treba ispričati, iako nikom u ovoj državi ne treba njegova isprika”, kazao je također.

Kako gleda na čestitost i trasparentnost koju javno promiče Most, u slučaju da ne uspije reforma javne uprave.

“Vidjeli ste i sami – tko je u visokoj politici, Mostove priče padaju u vodu, jer se uvijek prikrpe uz HDz. Pusta priča, pusta priča”, kazao je, dodajući vezano za jamstva da će i u potpunosti pasti u vodi ako ispadne i da će pretplata ostati ista.

Što se tiče moralnih načela, naveo je da se razlikuju od onoga što Most stvarno radi, jer “braća, sestre, kumovi i nećaci” se i dalje zapošljavaju, usprkos Mostovoj borbi protiv nepotizma.

“Da nema medija, ne bi se ni zakuhalo. Njihova vjerodostojnost je kao i ona HDZ-a”, kazao je Matić.

On je i dojma da bi Kovačić najviše volio da se prošli vikend nije dogodio, a na tom tragu tumači i Relkovićevu prozivku bivšeg ministra uprave Arsena Bauka, vezano za ploču u Jasenovcu, odosno registraciju grba udruge branitelja HOS-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI