Predsjednica najavila novi put: Ide u Kuvajt gdje će prvi put otvoriti hrvatsko veleposlanstvo!

Slavko Midzor/PIXSELL

Predsjednica će u Kuvajtu biti dva dana

Predsjednica  RH Kolinda Grabar-Kitarović boravit će u nedjelju i ponedjeljak u državnom posjetu Kuvajtu, gdje će se sastati s najvišim dužnosnicima tog naftom bogatog emirata Perzijskog zaljeva i prvi put otvoriti hrvatsko veleposlanstvo u toj zemlji, izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Predsjednica će u nedjelju razgovarati s kuvajskim državnim poglavarom emirom Sabahom Al-Ahmadom Al-Džaberom Al-Sabahom, s prijestolonasljednikom šeikom Navafom Al-Ahmadom Al-Džaberom Al-Sabahom te s drugim visokim kuvajtskim dužnosnicima.

Cilj njezina posjeta Kuvajtu jest razvoj je gospodarskih odnosa dviju zemalja, čemu bi trebalo pridonijeti i otvaranje hrvatskog veleposlanstva u toj zemlji.

Posjet bi trebao ojačati prisutnost hrvatskih tvrtki na kuvajtskom tržištu. Uz predsjednicu na put ide i potpredsjednica vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, načelnik glavnog stožera general Mirko Šundov, državna tajnica u MVEP-u Zdravka Bušić i predsjednik Islamske zajednice u RH muftija Aziz Hasanović.

Uz njih, stiže i manje gospodarsko izaslanstvo u organizaciji Hrvatske gospodarske komore u kojemu će biti predstavnici Brodotrogira, Agencije ALAN, Đure Đakovića, Croza i HS Produkta te Hrvatske turističke zajednice.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI