PREDSJEDNICA O VELIKOJ USKOKOVOJ ISTRAZI: Moja kampanja je čista i nije predmet Uskokove istrage

Robert Anic/PIXSELL

Osumnjičenici su nudili visoke jamčevine u zamjenu za obranu sa slobode koje su se kretale od pola milijuna do milijun kuna ali ih je sud odbio.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je u četvrtak da je njezina predsjednička kampanja u potpunosti čista i da nije predmet Uskokove istrage nad Danijelom Artenjakom iz tvrtke Napredni modeli, koja joj je radila na kampanji 2015.

Predsjednica je poručila da što se tiče predsjedničke kapmanje,  vezano za račune, da se za sve informacija koje i ima HDZ treba njima obratiti kao stranci, javlja N1.

“Što se tiče moje kampanje, bila je u potpunosti čista kao suza, svi računi su prevrnuti višeputa, a isto tako i aktivnosti te tvrtke i pojedinaca. Kada je riječ o toj kampanji, ona uopće nije predmet istrage”, rekla je predsjednica.

Podsjetimo, u četvrtak navečer je zagrebački Županijski sud odredio istražni zatvor protiv trinaest osumnjičenika u slučaju u kojem je Uskok pokrenuo istragu zbog izvlačenja više od 57 milijuna kuna preko fiktivnih računa, a za troje je odbio prijedlog za određivanjem istražnog zatvora.

Ranije je u četvrtak Uskok pokrenuo istragu protiv 21 osobe, 10 tvrtki i jedne udruge koje tereti za zločinačko udruživanje, zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te pomaganje u toj zlouporabi, a određivanje istražnog zatvora zatražio je za 13 osoba.



Istražni zatvor prema neslužbenim podacima određen je protiv Svetislava Josimovića, Jurja Puškara, Miroslava Slavkovića, Dražena Beckera, Željka Zelića, Emilija Krstića, Perice Busije, Vilima Eleza, Ernesta Kirchmayera, Zvonka Čubrića, Igora Jurinića, Ivana Matijevića i Olivera Tomasa. Nije poznato tko je od njih trenutno nedostupan pravosudnim vlastima.

Osumnjičenici su nudili visoke jamčevine u zamjenu za obranu sa slobode koje su se kretale od pola milijuna do milijun kuna ali ih je sud odbio.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI