Predsjednica pojasnila na koga je mislila, a na koga nije

Igor Soban/PIXSELL

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je tijekom posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića kako ‘ne smijemo dopustiti da nam pojedinci s rubova političkog spektra ili s rubova bilo kakvog razmišljanja definiraju politiku”.

Ova je izjava izazvala brojne reakcije javnosti i različita tumačenja. Tim povodom,  predsjednica je za portal Direktno pojasnila na koga je mislila u ovoj izjavi, odnosno na koga nije mislila.

Izjavu predsjednice donosimo u cijelosti.

”Želim vrlo jasno i nedvosmisleno odbaciti zlonamjerna tumačenja moje izjave o prosvjedu povodom dolaska predsjednika Vučića u službeni posjet Republici Hrvatskoj. Ni na koji način nisam dovela u pitanje pravo na prosvjed. Imam puno razumijevanje za udovice poginulih i umrlih hrvatskih branitelja te za braniteljske udruge koje su iskoristile svoje demokratsko pravo i izrazile svoj stav o dolasku predsjednika Vučića”, izjavila je ekskluzivno za portal Direktno hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

“Kada sam govorila o pojedincima s rubova političkog spektra, kojima ne smijemo dopustiti da diktiraju državnu politiku, mislila sam na one pojedince s krajnje ljevice i desnice koji svojim istupima i ponašanjem čine nemjerljivu štetu Republici Hrvatskoj. To nisu niti udovice hrvatskih branitelja niti hrvatski branitelji. Kao što sam se s predstavnicima 25 braniteljskih udruga sastala uoči posjeta tako ću se s njima sastati i ovih dana kako bi ih upoznala s rezultatima razgovora, s posebnim naglaskom na otkrivanje sudbina naših nestalih branitelja i civila.



Rezultati ovog posjeta tek će se vidjeti. Moja savjest je mirna. Sve što činim, činim u interesu hrvatskog naroda i države, a naš najveći interes je mir i stabilnost u ovom dijelu Europe”, pojasnila je za Direktno hrvatska predsjednica .

Facebook Comments

Loading...
DIJELI