Predsjednica poručila Daliji Orešković da prestane voditi osobni rat protiv nje i bavi se sukobom interesa

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Todoriću je poručila da je na njegovoj je savjesti da odluči kako će dalje postupati

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u koju je privremeno do nedjelje premjestila svoj ured.

Odgovarala je na novinarska pitanja. Evo što je poručila, u ovom trenutku najpoznatijem hrvatskom bjeguncu Ivici Todoriću. 

“Neka pravosuđe radi svoj posao, a na njegovoj je savjesti da odluči kako će dalje postupati.”

Goruće je i pitanje treba li Povjerenstvo za Agrokor nastaviti s radom, a oko čega se digla velika prašina ove srijede, poglavito nakon izjava predsjednika Povjerenstva, SDP-ovca Orsata Miljenića. 

“Kako su pokrenuti sudski postupci jasno mi je da se ograničava rad saborskog povjerenstva. Najbitnija je transparentnost, da građani ne steknu dojam da se tu nešto skriva. Mislim da bi bilo dobro nastaviti istraživati i druge radnje koje neće biti predmet pravosudnih organa i optužnica koje su podignute. Držim da je to svima u interesu i da će se u tom tonu i nastaviti rasprava među strankama u Saboru”, dodaje Kolinda Grabar-Kitarović. 



Komentirala je najavu nabavke dva blindirana vozila s balističkim sposobnostima, a što je najavljeno od strane MUP-a. 

“Mi nismo tražili novo vozilo. Ja sam zadovoljna vozilima koje imamo. Najviše se volim voziti kombijem, ima najviše prostora, mogu sjediti sa svojim suradnicima i raspraviti detalje. Vjerujem da je MUP imao razloga za nabavku tih vozila. Hrvatsku često posjećuju strani državnici te su imamo zahtjeve za blindiranim vozilima”, dodaje Grabar-Kitarović. 

Predsjednica je komentirala i moguće novo pokretanje postupka protiv nje od strane Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a zbog slučaja plaćanja proslave rođendana od strane Zdravka Mamića. 

“Nema tu nikakvog sukoba interesa. Gospođa Orešković bi se trebala početi baviti problemom sukoba interesa u državi, a ne da vodi osobni rat protiv mene”, zaključila je predsjednica. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI