Predsjednica zbog Vučićevih izjava neće u Srbiju?

screenshot

Slijedi duboko zahlađenje odnosa sa Srbijom

Izjava srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je Hrvatsku usporedio s nacističkom Njemačkom unazadio je ionako već loše odnose između dvije zemlje.

Zbog sporne izjave hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović najvjerojatnije neće otići u uzvratni posjet Srbiji, piše Jutarnji list.

“Nakon posljednjeg istupa Vučića nemoguće je čak i razmišljati o poboljšanju odnosa između naših država. Slijedi duboko zahlađenje odnosa sa Srbijom na neodređeno vrijeme, a to, recimo, znači da nema govora o posjetu hrvatske predsjednice Srbiji” izjavio je za Jutarnji list visoki državni dužnosnik.

Isto tako, kako donosi list, neko vrijeme ne treba očekivati niti susrete viših vladinih dužnosnika Hrvatske i Srbije.

Podsjetimo, uoči obilježavanja 23. obljetnice operacije “Oluja” kojom je Hrvatska oslobodila zemlju od srpskog agresora srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je odajući poštovanje stradalim Srbima na skupu koji je Oluju nazvao pogromom rekao kako je operacija motivirana mržnjom prema Srbima te da jaka Srbija neće više nikada dopustiti nikakve Oluje. Odajući poštovanje hrvatskim Srbima koje naziva Krajišnicima stradalim tijekom “Oluje” Vučić je poručio da je Srbija danas jaka i da “više nikada i nigdje nikakvih Oluja neće biti” prema Srbima samo zato što su Srbi.



Srbijanski predsjednik govor je počeo riječima da se 5. kolovoza ne smije zaboraviti, ni slaviti – a onda je krenuo povlačiti paralele.

“Nacisti su 4. kolovoza 1944. godine provalili u sigurno skrovište židovske djevojčice Anne Frank i odveli je u logor, da umre.

Oni koji su, na isti taj dan, 4. kolovoza 1995. godine provalili u Krajinu, ubili više od dvije tisuće ljudi i 250.000 prognali, samo su ponovili istu stvar”, kazao je Vučić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI