Predsjednica o aferi SMS: ‘Moj savjetnik spreman je dati iskaz’

screenshot

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović osvrnula se na aferu SMS i činjenicu da je njen savjetnik Vlado Galić komunicirao s informatičarem iz Belišća Franjom Vargom osumnjičenim da je lažirao SMS poruke.

“Razgovarala sam s gospodinom Galićem, za sada su to samo insinuacije. Spreman je odgovoriti na pitanja institucijama. Neka institucije obave svoj posao. On je rekao da je bio u kontaktu s gospodinom Vargom, ali ni blizu koliko se nagađa u medijima. Ne želim se petljati u rad policije, DORH-a, neka oni to odrade do kraja. Rekao mi je da su se dva puta vidjeli osobno, nezgodno mi je govoriti u ime gospodina Galića. Ako nadležne službe drže da to treba, neka da iskaz, a bilo bi dobro i da sam istupi u medijima”, rekla je predsjednica, javlja N1.

Rekla je da ne zna ništa o navodnom planu za rušenje Andreja Plenkovića preko lažnih SMS-ova kojim bi ga se pokušalo upetljati u slučaj teške korpucije.  “Ne znam o pokušaju rušenja Plenkovića ništa. Nadam se da nije riječ o unutarstranačkom sukobu. Ne mijenjam se u unutarstranačke poslove, niti HDZ-a niti SDP-a”, poručila je predsjednica dodavši da je s šefom SOA-e Danielom Markićem razgovarala jučer i da joj nije dao nikakve indicije.

Ako postoje indicije o rušenju premijera, onda je to pitanje nacionalne sigurnosti. Držim da je ovo sada više pitanje za rad institucija nego Vijeća za nacionalnu sigurnost, pravu istragu treba provesti policija, DORH, USKOK, PNUSKOK, pa i SOA, ako se pokaže da se išlo u rušenje premijera” rekla je predsjednica Na sličan način komentirala je i aferu Hotmail i mailove koje je objavio N1 koji pokazuju da se Lex Agrokor mijenjao dan prije nego što je došao na Vladu kako bi se strvinarskom fondu omogućila velika zarada. “Neka institucije rade posao do kraja. Nažalost, cijela Hotmail afera nije zatvorena. Temeljna razlika između SMS afere prošloga tjedna i Agrokora je da je skupina državnih dužnosnika komunicirala neprimjerenim sredstvima komunikacije oko izrade zakona. Nacionalna sigurnost je bila u pitanju jer se nisu koristile institucije i nisu korištena primjerena sredstava komunikacije”, poručila je.  Ponovila je kako bi, da je na mjestu savjetnika iz grupe Borg, vratila novac jer “čast je važnija od novca”.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI