Premijer rekao da je sve O.K., pa pobjegao pred novinarima

screenshot

Pobjegao je pred novinarskim pitanjima unatoč tome što je u zemlji trenutno puno vrućih tema

Premijer Andrej Plenković danas je posjetio vojarnu Croatia i Ministarstvo obrane, gdje je nazočio potpisivanju ugovora s proizvođačima vojne opreme.

U svom je govoru plenković izrazio zadovoljstvo aktivnostima Oružanih snaga, istaknuo da je povećan proračun za obranu, usvojena Strategije nacionalne sigurnosti kao i Zakon o domovinskoj sigurnosti, a nakon komentara što je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević dodao da je još preostalo nabaviti borbene avione.

Da, evo još da riješimo tu, kao, sitnicu. Poces evaluacije ponuda, kao što znate, traje. Kad sve bude konsolidirano, tada ćemo donijeti i tu odluku”, odgovorio je na to premijer.

Premijer je na pitanje “zašto se oteže s avionima” samo usput dobacio “ne oteže se ništa, sve ide po propisu” i ne zaustavljajući se, unatoč novinarskim pitanjima, produžio i izašao iz zgrade, piše dnevnik.hr.

Podsjećamo, trenutno je mnogo osjetljivih pitanja koja traže odgovor čelnog čovjeka Vlade. U četvrtak navečer je održan sastanak premijera, predsjednice i predsjednika Hrvatskog sabora, nakon kojega je objavljeno tek šturo priopćenje iz kojega se ne iščitavaju nikakve konkretne informacije. Nabavka vojnih aviona, trenutna situacija u Agrokoru, reakcije na Vučićev posjet Hrvatskoj, odugovlačenje s Ovršnim zakonom samo su neke od tema o kojima bi se premijer trebao oglasiti.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI