PRESICA HDZ-A: ‘Most se sveo na tri neutješna zastupnika, još se ne mogu oporaviti od šoka’

screenshot

“Bojim se da klevetanje na način koji se jučer čuo u Saboru ne prelije na ulice i ne dođe do fizičkog nasilja", rekao je Bačić.

Članovi saborskog Kluba HDZ-a održali su konferenciju za novinare u Saboru na kojoj su se osvrnuli na incident između predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i zastupnika Mosta Nikole Grmoje.

“Jučerašnji istup Nikole Grmoje, a i Mostovih zastupnika, i njihovo verbalno nasilje predstavljaju frustraciju Mosta na činjenicu da u proteklim mjesecima, a i čitavu godinu dana, politički rejting Mosta je na granici prelaska praga od pet posto. S druge strane, Most se još ne može oporaviti od šoka nakon što je tajnica Vlade pripremila odluku o razrešenju trojice Mostovih ministara”, počeo je presicu predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Spomenuo je i izreku ‘imao pa nemao’.

“Most je imao i predsjednika Sabora i potpredsjednika Vlade i nekoliko ministara i desetak državnih tajnika i javnih poduzeća. Most je imao i Metković, danas se Most posve izgubio i sveo se na tri neutješna lika, Božu Petrova, Nikolu Grmoju, Miru Bulja, koji frustrirani tom činjenicom iz dana u dana sipaju uvrede, klevete, u prvom redu prema dužnosnicima HDZ-a, kako nama saborskim zastupnicima, tako i prema članovima Vlade”, dodao je.

Dodao je da u saborskoj raspravi i komunikaciji između zastupnika i prema Vladinim dužnosnicima mora postojati granica koja se ne smije prijeći.



“Bojim se da klevetanje na način koji se jučer čuo u Saboru ne prelije na ulice i ne dođe do fizičkog nasilja, a svjedoci smo da se to događa u demokratskim državama. Stoga kolege iz Mosta pozivam da u svojim raspravama zadrže dignitet sebe i drugih zastupnika. U HDZ-u nismo skloni I nismo nikada pisali kaznene prijave, ali nisam siguran da na uvredu za veleizdaju koju je jučer Nikola Grmoja uputio prema potpredsjednici i predsjedniku Vlade ne zavrjeđuje i angažman državnog odvjetnika”, zaključio je Bačić.

Na presici se obratio i Josip Borić.

“Zadnja dva mjeseca postoje tri događaja koja su obilježila problematičnim događajima u samoj sabornici. Prvi je sukob gospodina Grmoje i Zekanovića, drugi događaj početkom 12. mjeseca i zauzimanje govornice od strane nekolicine zastupnika oporbe prilikom rasprave o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, a zastupnik koji je to organizirao i predvodio je gospodin Grmoja. Eskalacija cijele priče u izvješću sa sastanka premijera na Europskom vijeću opet imamo pokušaj da se klevetama i lažima razračuna s izvršnom vlašću koja dolazi braniti svoje argumente i akte izmišljajući razloge zašto takve ljude treba difamirati i klevetati. Optužbe kakve je dobio premijer, mi kao saborski zastupnici dobivamo svaki dan”, poručio je Borić.

Sunčana Glavak također se obratila, kazavši da se u civiliziranom društvu moraju poštovati standardi.

Bačić je na kraju na upit novinara odgovorio kako ne vjeruje da će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ucjenjivati Vladu zbog broja zastupnika u Klubu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI