Prevaranti u akciji, pripazite – ovako je krenulo: ‘Dobili ste povrat poreza, ali ima jedan uvjet…’

Foto: Davor Puklavec/24sata

Staricu je od prevarantica spasio taksist

Osamdesetogodišnju staricu, koja živi na području Peščenice u ponedjeljak je nazvala žena koja se predstavila kao djelatnica Porezne uprave. Najavila joj je kako treba dobiti povrat poreza od nekih 60-ak tisuća kuna za protekle godine ali da prije uplate tih novaca mora podignuti sa svojih računa sve što ima, piše 24 sata.

Nakon što to napravi kod nje će, pojasnila je starici prevarantica, doći zaposlenica Mirovinskog kojoj će dati novac da ga uplati u banku zbog čega će dobiti još dodatnih 13 tisuća kuna.

Starica je zbog zime odbila izlaziti iz kuće nakog čega je prevarantica poslal taksi po nju. Na svu sreću 80-godišnjakinja je priču ispričala s taksistom koji joj je odmah rekao da mu je sve to sumnjivo.

Kako navodi 24 sata, ušao je s mušterijom u banku i sve objasnio službenici na šalteru koja je pozvala policiju.

Prevaranticama su postavili klopku. U stan sa staricom vratili su se policajci u civilu. Gospođu iz Mirovinskog uhitili su kad je došla kod starice, dok ju je druga muljala na telefonu.



“Djelatnica mirovinskog” je Fanika Đurđević (65). Prijavljena je za pokušaj prevare pa ju je sutkinja istrage Županijskog suda u Zagrebu pritvorila na mjesec dana kako ne bi ponovno nekoga prevarila.

Još jedna prevara lažnim predstavljanjem

Policijska uprava zagrebačka izvjestila je kako je i utorak opljačkana 66-godišnjakinja u Trnskom. Nepoznata počiniteljica lažno se predstavila i otuđila novac dotičnoj gospođi. Materijalna šteta cijeni se većom, priopćili su iz PU zgarebačke ne navodeći o kakvom lažnom predstavljanju se radi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI