Prijeti i Kolindi: Je li ovo najmoćniji hrvatski političar?

screenshot

“Moguće je da se opet kandidiram na predsjedničkim izborima”, ispalio je u nedavnom intervjuu za Globus aktualni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, očito svjestan svoje političke težine, koja je po svemu sudeći neupitna, usprkos svim pričama i prozivkama koje se na njegov račun ne prestaju gomilati.

“Ako se ne kandidiram, neće biti predsjednika bez podrške Milana Bandića. A ja ću uvijek raditi ono što od mene traže ljudi”, konstatirao je, naglašavajući da je spreman prihvatiti svaku funkciju koju mu hrvatski građani dodjele na poštenim izborima, a ako mu građani i ne dodjele funkciju, Bandić će se po običaju snaći, što u konačnici potvrđuje i trenutno stanje u Saboru, gdje samouvjereno dominira. Vjetar u leđa svakako mu daje i odluka zagrebačkog Županijskog suda koji ga je oslobodio krivnje u aferi štandovi, a da ga afere ne brinu previše potvrdio je svega nekoliko sati prije presude kada je javnosti obznanjeno da Bandić pod svoj kišobran dovodio bivšu HNS-ovku Mariju Puh. Bandić je blizak i sa Željkom Lackovićem pa se gotovo sa sigurnošću može tvrditi da raspolaže sa deset saborskih zastupnika. Poznavajući Bandićeve političke ambicije, jasno je da na ovome ne misli stati pa je navodno oko već bacio i na nezadovoljnu SDP-ovku i bivšu zastupnicu te stranke Milanku Opačić.

Šef metropole vrlo dobro znade da se kvalitetno političko zaleđe ne gradi samo u Saboru već i na terenu pa mu je stoga u planu Stranku rada ojačati u lokalnim sredinama, dovodeći u svoje redove nezadovoljnike iz raznih stranaka, jer u njegovom slučaju politički dresovi posve su sekundarni. Bazen iz kojega sasvim sigurno može grabiti ljude u svoje redove jest HNS koji se polako, ali sigurno osipa, tu je dakako i SDP na čije rasulo riječi ne treba trošiti, a dok Bandić jača i igra svoju mudru političku igru rejting Mosta i Živog zida stagniraju pa nije nemoguće da vrlo skoro sve svoje adute stavi i pred premijera Andreja Plenkovića te uđe u izvršnu vlast na nacionalnoj razini.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI