Probudio se najljući Plenkovićev rival! Uništiti će ga za manje od dva tjedna?

0
409
screenshot

Da je prvi čovjek vladajuće stranke Andrej Plenković, zaigrao na pogrešnu kartu, onoga časa kada se odrekao Darka Milinovića izbacivši ga iz HDZ-a dade se naslutiti posljednjih nekoliko dana, otkako traju pripreme za izbore u ličkome kraju. Milinović će po svemu sudeći biti izrazito opasan protivnik, s vrlo snažnim zaleđem. Ovaj bivši lider HDZ-ova ogranka u Lici, nakon izbacivanja iz stranke na nadolazeće izbore za Županijsku skupštinu ulazi kao nositelj liste grupe birača, a prilikom predstavljanja svoje liste, onu konkurentsku koju tvore HDZ-HSU-HSP AS-HSS-HBS okarakterizirao je kao skandaloznu.

Uporište u toj teoriji pronašao je kroz video snimku na kojoj HSS-ov  lokalni čelnik javno progovara o tome da ga je Gordan Jandroković osobno kontaktirao oko njegove pozicije na listi. Javni istup šefa županijskog ogranka HSS-a Zlatka Fumića na skupu HDZ-a i partnera u Gospiću pokazatelj je da su liste HDZ-a kreirali Jandroković i razni kapulice, dok ranije u periodu kada je on ravnao strankom, ni Lika ni Ličko-senjska županija nisu bile ničija marioneta. Naglasio je da su na HDZ-ovoj listi ljudi izvučeni iz naftalina, ali i da nema pomlađenog HDZ-a jer je prosjek godina 50. Ustvrdivši kako je očito da HDZ na lokalnoj razini nema lidera pozvao je “ponosne Hrvatice i Hrvate Ličko-senjske županije da 10. ožujka daju glas listi Darka Milinovića“, a predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da ne dopusti izbacivanje iz HDZ-a članova stranke koji su na njegovoj nezavisnoj listi.

“Molim Plenkovića da ne dozvoli predsjedniku Županijske organizacije HDZ-aMarijanu Kustiću da isključi iz HDZ-a te ponosne ljude, jer uz njih je i 2022 HDZ-ovaca koji su potpisali moju listu, iako nam je trebalo 600, a ne 2022 potpisa”, rekao je Milinović na konferenciji za novinare. Za onih 26 članova HDZ-a koji su osvanuli na njegovoj listi, Milinović je poručio da se radi o ljudima koji nikada, pa ni danas nisu radili protiv HDZ-a. Kako god da bilo, lički izbori koliko god se možda trivijalnima činili imaju veliki značaj i težinu te će biti mali, ali značajan test kako za HDZ, tako i za samog Plenkovića koji se odrekao stranačkog doajena i čovjeka koji je u ličkom ogranku, ali i u samoj stranci imao neupitan utjecaj.

No, Milinovića odbacivanje neće ušutkati pa ni primiriti, a upućeni tvrde kako mu je način na koji ga se stranka odrekla uistinu teško pao. Ovaj dragovoljac Domovinskog rata u političkim je vodama zaplivao davne 1998.godine, kada je postavljen za ravatelja Opće bolnice Gospić.  Iste godine postaje i član poglavarstva grada Gospića. Od 2000. do 2002. godine je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Gospić, a te iste godine postao je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije. Godine 2003. postaje predsjednik UV NP Plitvička jezera.

U predsjedništvo HDZ-a ulazi 2000. godine, a 2001. godine se u znak prosvjeda zbog uhićenja Mirka Norca prosvjedno vezao lancima.U Sabor prvi put ulazi 2003. godine kao potpredsjednik Hrvatskoga sabora, član Odbora za obitelj, mladež i šport, član Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb. Od 2008. godine do 2011. Milinović je postavljen na poziciju ministra zdravstva i socijalne skrbi, dok je za vrijeme mandata Jadranke Kosor bio njezin zamjenik, a od 2009. pa sve do 2011. godine je bio i potpredsjednik Vlade. Nakon gubitka vlasti 2011. vratio se u bolnicu u Gospić. U svibnju 2012. kandidirao se za predsjednika HDZ-a. Vodio je žestoku kampanju protiv protukandidata Tomislava Karamarka optužujući ga da je kriminalac i da je naštetio HDZ-u. Nakon što je doživio poraz u prvom krugu, dao je preporuku svojim biračima da glasuju za Karamarka. Od 2013. godine je predsjednik HDZ-a Ličko-senjske županije, a s toga trona neslavno je skliznuo, i preko toga definitivno neće preći olako, što pokazuje i žar s kojim ulazi u izbornu bitku, inače, valja spomenuti kako se Milinovića opisuje kao jednoga od onih koji su pripadali konzervativnom krilu stranke, a njegovi istupi u Plenkovićevim su redovima okarakterizirani kao pokušaj pobune protiv premijera, što šefu Vlade nije najbolje sijelo.

Loading...